Orientační nabídka


 

Oblíbené památky Ústeckého kraje navštíví filmaři: do kraje zamířily Nebezpečné známosti

04
Román Nebezpečné známosti francouzského autora Choderlose de Laclose se dočká dalšího filmového zpracování. Tvůrci si pro kulisy dobového seriálu vybrali hned čtyři památky v Ústeckém kraji.
Tisková zpráva ze dne 9. června 2021
 

 
 
Příběh dvojice bývalých milenců, která se snaží využívat druhé pomocí svádění, je českým divákům znám i díky filmovému zpracování režiséra Miloše Formana (Valmont, 1989). Nový televizní seriál americko-kanadské produkce v Čechách zajišťuje společnost Czech Anglo Pictures.
 
V Ústeckém kraji se od začátku června natáčí na státním zámku v Libochovicích (až do 13. června). Další lokací bude státní zámek Ploskovice, který filmařům poskytne mimořádné interiéry od 14. června do 1. července. Během této doby budou interiéry obou státních památek ve správě Národního památkového ústavu veřejnosti nepřístupné. Následně se filmový štáb přesune do areálu kláštera v Doksanech a na zámek v Roudnici nad Labem.

Ústecký kraj je krajem rozmanitostí a kontrastů, v němž filmaři nacházejí jedinečné krajinné scenérie takřka pro jakýkoli filmový příběh. „Producentům a tvůrcům prostřednictvím Filmové kanceláře Ústeckého kraje nabízíme spolupráci a pomoc tak, aby pro ně bylo natáčení v našem regionu co nejefektivnější a aby se k nám vraceli. Tímto chceme požádat veřejnost, aby počítala s tímto krátkodobým omezením, a spolu s filmaři je prosíme o shovívavost,“ uvedl k přínosům filmování v kraji náměstek hejtmana Jiří Řehák. 

V hlavních rolích seriálu se objeví Alice Englert jako markýza de Merteuil a Nicholas Denton jako vikomt de Valmont. „Jsme velice rádi, že si produkce vybrala právě památky Ústeckého kraje. Rozsah natáčení je značný a zahrne bezmála 22 natáčecích dní v prvním natáčecím bloku. Tvorba seriálu s sebou nese i výrobu a výstavbu dekorací nebo přípravu speciálních masek a rekvizit,“ dodala k natáčení Barbora Hyšková z Filmové kanceláře Ústeckého kraje.

01
V hlavních rolích se představí novozélandská herečka Alice Anglert a Nicholas Denton. Foto: Dangerous Liaisons Starz

07
Kulisy k seriálu poskytl zámek Ploskovice

 

03
Natáčet se bude také v Roudnici nad Labem


 

 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 9.6.2021 / 9.6.2021 | Zveřejnit od: 9.6.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém