Orientační nabídka


 

Ústecký kraj poskytne finanční dar postiženým obcím v regionu i na jižní Moravě

hejtman
Zastupitelstvo Ústeckého kraje se sešlo v pondělí 12. července v mimořádném termínu, aby projednalo a schválilo přímou finanční pomoc obcím v Ústeckém i Jihomoravském kraji zasaženým ničivou bouří a tornádem. Ústecký kraj uvolní finanční prostředky z fondu pro mimořádné události v celkové výši 4,7 milionů korun.
Tisková zpráva ze dne 14. července 2021
 

 
 

Na pondělním zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje byl schválen finanční dar Jihomoravskému kraji ve výši 2 miliony korun. Další 2 miliony korun obdrží město Kryry, pod které spadá nejvíce postižená obecní část v Ústeckém kraji Stebno. Obec Blatno obdrží od Ústeckého kraje na odstraňování následků ničivé bouře 200 tisíc korun a obec Liběšice, pod kterou spadá obecní část Kluček zasažená bleskovou povodní, obdrží od Ústeckého kraje 500 tisíc korun. Celkem Ústecký kraj uvolní 4,7 milionů korun z fondu pro mimořádné události.

„Chtěl bych poděkovat všem krajským zastupitelům za vstřícnost sejít se v dostatečném počtu na zasedání krajského zastupitelstva v mimořádném termínu. Všechny zastupitelské kluby se jednoznačně shodly na nutnosti finanční pomoci pro obce z našeho regionu, i pro Jihomoravský kraj. Osobně jsem se několikrát zajel podívat do Stebna i dalších postižených obcí a svolal jsem koordinační schůzku se starosty všech obcí. Krajský úřad nadále mapuje situaci a je připravený pomoci občanům i ve formě dotačního poradenství. Zároveň jsme zřídili pracovní skupinu, která bude řešit další finanční pomoc přímo jednotlivým rodinám a jednotlivcům. Sluší se poděkovat i všem pomáhajícím dobrovolníkům a neziskovým organizacím, které v rámci panelu humanitárních organizací na místě pomáhají,“ informoval po zasedání krajského zastupitelstva hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller.

Související články:

Ústecký kraj je připraven poskytnout pomoc jižní Moravě a monitoruje situaci na území regionu (25. 6. 2021)

Hejtman Jan Schiller v pátek navštívil obce na Lounsku zasažené ničivou bouří (28. 6. 2021)

Ústecké MASky poslaly 100 tisíc korun obci Stebno postižené tornádem (1. 7. 2021)

Pomoc obcím na Podbořansku zasaženým ničivou bouří je potřeba koordinovat. Obracet se můžete na uvedené kontakty. Kraj dodá 50 kusů vysoušečů zdiva (2. 7. 2021)

Hejtman Schiller jednal v Kryrech na Podbořansku se starosty obcí zasažených bouří o další pomoci a postupu při odstraňování následků živelní pohromy (8. 7. 2021)

hejtman
Hejtman Jan Schiller (červená bunda) si prohlíží následky ničivé bouře ze dne 24. června

 
Zodpovídá: Ing. Martin Volf
Vytvořeno / změněno: 14.7.2021 / 14.7.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém