Orientační nabídka


 

O transformační proces Ústeckého kraje se zajímá americké velvyslanectví

Ústecký kraj navštívil tajemník pro záležitosti životního prostředí a udržitelnosti amerického velvyslanectví v ČR Heath Cox, který společně s krajskou radní Ivou Dvořákovou, ústeckým primátorem Petrem Nedvědickým, ředitelem Inovačního centra v Ústí nad Labem Martinem Matou a zástupci Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje jednal o transformaci a restrukturalizaci Ústeckého kraje.
Tisková zpráva ze dne 13. září 2021
ICUK a Dvořáková
 

 
 
Během schůzky, která proběhla v Inovačním centru Ústeckého kraje, byl panu Coxovi v obecném měřítku představen ústecký region. Zásadním tématem jednání byly možnosti transformace a restrukturalizace Ústeckého kraje po těžbě uhlí. Všechny strany se shodly na tom, že hlavní roli v přechodu na klimaticky neutrální ekonomiku hrají vodík a vodíkové technologie. To demonstroval i primátor Petr Nedvědický na projektu „Zavádění vodíkové mobility ve městě Ústí nad Labem“, který byl zařazen mezi strategické projekty vybrané v rámci Fondu pro spravedlivou transformaci.

„Ústecký kraj je ve vztahu k rozvoji potenciálu vodíkové ekonomiky na svém území skutečně aktivní. To dokazují nejen aktivity Inovačního centra Ústeckého kraje, ale i existence tzv. Vodíkové platformy Ústeckého kraje, která již přes dva roky sdružuje řadu subjektů, jež připravují a realizují aktivity podporující komplexní využití vodíku. Náš kraj byl také prvním regionem nejen v České republice, ale i ve střední a východní Evropě, který se zapojil do evropského partnerství vodíkových údolí,“ sdělila radní pro oblast strategie, přípravy a realizace projektů Iva Dvořáková

ICUK a Dvořáková
Ústecký kraj navštívil tajemník amerického velvyslanectví Heath Cox (v popředí vlevo) 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Hana Šťástková
Vytvořeno / změněno: 13.9.2021 / 13.9.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém