Orientační nabídka


 

Kulatý stůl s hejtmanem Ústeckého kraje řešil s místními firmami transformaci regionu

Ústecký kraj pokládá za klíčové řešit s firmami ve svém regionu aktuální témata a podporovat místní investory, a proto uspořádal společně se Sdružením pro zahraniční investice – AFI kulatý stůl na téma „Jak udělat z Ústeckého kraje Porúří České republiky?“ s vedoucími zástupci významných firem a investorů v kraji.
Tisková zpráva ze dne 23. listopadu 2022
Kulatý stůl s hejtmanem
 

 
 
Stěžejními tématy byly „Strategické směřování regionu Ústeckého kraje a restrukturalizace regionu“, „Revitalizace brownfieldů a development v Ústeckém kraji“ a závěry aktuálního průzkumu sdružení AFI mezi firmami z Ústeckého kraje k oblastem energetiky, Green Dealu, dodavatelských řetězců, zaměstnanosti nebo investičních pobídek.  

Hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller se osobně účastnil diskuze a s firmami probral témata jako restrukturalizace regionu nebo současné problémy, které místní podnikatelé v současnosti řeší: „Pro mě slova prosperující a úspěšný kraj znamenají především to, že se tu lidem dobře žije, že mají dobrou práci a jsou tu spokojení. To je úkolem a posláním podnikatelů, my jako krajská samospráva se snažíme pro ně vytvořit co nejlepší podmínky. Jsem rád, že už brzy budeme právě pro malé a střední podniky vypisovat první dotační výzvy v rámci Operačního programu Spravedlivá transformace. Znamená to peníze na rozvoj našich podniků, stabilní a zajímavou práci pro naše občany a rozvíjející se region.“  

Sdružení AFI prezentovalo aktuální průzkum, ze kterého vyplývá několik klíčových závěrů. Kamil Blažek, předseda Sdružení pro zahraniční investice – AFI, k tomu uvádí: „Firmy v Ústeckem kraji jsou výrazně skeptičtější ohledně byznysových příležitostí z Green Dealu – to je potřeba změnit a je to i úkol pro nás.  Současně je ale patrné, že lépe chápou, že je důležité mít správnou ESG strategii – více firem v kraji ESG strategii ve firmě má nebo ji chystá. Dalším významným bodem je, že naprostá většina firem se chce aktivně podílet na vzdělávání studentů, kteří by u nich mohli nastoupit, a to v rámci praktické výuky a učňovského vzdělávání. To je velmi povzbuzující fakt.“  

Klára Sobotková, místopředsedkyně kontrolní komise sdružení AFI a ředitelka developmentu společnosti Panattoni, k rozvoji regionu doplňuje: „Ústecký kraj je krajem, který má sice řadu překážek rozvoje, pramenících z minulosti, ale současně má díky rozsáhlým brownfieldům obrovské příležitosti. Možnosti redevelopmentu dnes opuštěných, dříve velmi úspěšných průmyslových oblastí, jsou příležitostí k úspěšnému rozvoji regionu. Je však třeba najít cesty, jak tyto potíže společně překonat např. zjednodušením komplikovaných povolovacích procesů a časově pružnějšího rozhodování úřadů." 

Kulatý stůl s hejtmanem Ústeckého kraje řešil s místními firmami transformaci regionu
Kulatý stůl s hejtmanem Ústeckého kraje řešil s místními firmami transformaci regionu

Akci moderoval Kamil Blažek ze společnosti AFI
Akci moderoval Kamil Blažek ze společnosti AFI

 

Hejtman Schiller hovořil o restrukturalizaci regionu
Hejtman Jan Schiller hovořil o restrukturalizaci regionu

 

Kulatého stolu se účastnili zástupci významných firem a investorů v Ústeckém kraji
Kulatého stolu se zúčastnili zástupci významných firem a investorů v Ústeckém kraji

 

Kulatého stolu se účastnili zástupci významných firem a investorů v Ústeckém kraji
 

Kulatého stolu se účastnili zástupci významných firem a investorů v Ústeckém kraji
 

K jednotlivým blokům programu probíhaly diskuze
Součástí programu byla také otevřená diskuze

 

 
Zodpovídá: Mgr. Hana Šťástková
Vytvořeno / změněno: 23.11.2022 / 23.11.2022
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém