Orientační nabídka


 

Turistická sezóna 2023 je tu!

nnn
Jaro je již oficiálně zahájeno, ukazatele teploměrů pomalu stoupají k příznivějším teplotám a příroda začíná lákat k celodenním výletům. S tím přichází i naše turistická sezóna lákající k návštěvě zajímavých destinací po celém Ústeckém kraji.
 

 
 

Turistickou sezónu zahájíme hned první víkend v dubnu, tj. 1. a 2. dubna, kdy na své trasy vyrazí většina našich T-linek. Těšit se opět můžete na dvě lodní linky, přívoz Hřensko - Schöna, historické motoráčky, cyklobusy i na nostalgický autobus T32 ze Zubrnic – ten je ale v provozu pouze po dobu letních prázdnin.

Na většině T-linek se můžete těšit na své staré známé, na některých však došlo k drobným změnám a po výletních trasách vás tentokrát svezou jiné unikáty. Například na lince T1 – Kamenický motoráček, se bude s klasickým „Hurvínkem“, který tu jezdil, letos střídat i „Orchestrion“, na Moldavu jezdí noví dopravci již od prosince a na Labi bude možné letos potkat i kolesový parník – třeba hned 1. dubna by měl parník plout z Ústí nad Labem do Hřenska.

Novinkou této sezóny je i nová linka v Českém Švýcarsku, která bude jezdit pod číslem 441 z Mezné přes Hřensko a do Janova. Tato linka by měla svůj provoz zahájit na konci dubna a jejím cílem je podpořit turistický ruch ve všech oblastech Českého Švýcarska po loňských požárech.

Těšit se můžete i na nespočet cyklobusů, které vás vyvezou k nejzajímavějším stezkám a cyklotrasám. S některými se můžete svézt i za hranice k našim německým sousedům. K přepravě jízdních kol můžete také využít většinu našich vlakových linek i obě lodní linky. Ale pozor, některé cyklobusy začínají sezónu až 15. dubna, tak se včas ujistěte, že váš spoj jede.

Další novinkou, kterou pro vás na nadcházející sezónu připravujeme, bude nákup jízdenky a rezervace pro kolo přímo v mobilní aplikaci DÚKapka. Rezervace místa pro kolo bude k dispozici na spojích, které oplývají větší kapacitou na převoz jízdních kol. Tyto funkce budou v aplikaci spuštěny během turistické sezóny, až se doladí poslední úpravy.

Letní kometa RE20, která zajišťuje nejvýhodnější spojení z Ústeckého kraje až do Drážďan, bude z důvodu výluky na německé straně, zahajovat svůj provoz až 4. června. Dále pak také u Dráhy národního parku (U28) je možné, že během sezóny dojde k úpravám jízdních řádů, opět kvůli výlukám na německém území.

V rámci zahájení turistické sezóny se na některých linkách uskuteční i speciální akce nebo dojde k posílení spojů, které sice nejsou pod taktovkou Dopravy Ústeckého kraje, ale určitě stojí za návštěvu.


V případě jakýchkoliv dotazů k turistickým linkám se neváhejte obrátit na centrální dispečink DÚK           +420 475 657 657.

 
Zodpovídá: Štěpánka Svobodová
Vytvořeno / změněno: 29.3.2023 / 29.3.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém