Orientační nabídka


 

Starostové z Ústeckého kraje již posedmé vyjeli na motivační zájezd

Motivační zájezd 2024 - společná fotografie starostů
Každoroční motivační zájezd pro starosty z obcí v Ústeckém kraji pořádá Spolek pro obnovu venkova ve spolupráci s odborem regionálního rozvoje Krajského úřadu Ústeckého kraje. Cílem letošní poznávací návštěvy byl Olomoucký kraj.
 

 
 

Ve dnech 2. – 4. dubna 2024 zamířilo 65 starostů z obcí do Ústeckého kraje na třídenní cestu do Olomouckého kraje. Během prvního dne skupina navštívila Loučnou nad Desnou (okres Šumperk) za doprovodu tamější starostky Petry Harazímové. Z příkladů dobré praxe si prohlédli tančírnu s rybníkem, multifunkční hřiště, základní a mateřskou školu či například nově zrekonstruovaný kulturní dům. Poté se přesunuli do okresu Prostějov, konkrétně do obce Čechy pod Kosířem, kde za doprovodu starosty Milana Kiebela navštívili místní zámek. Zajímavostí bylo Muzeum kočárů, ve kterém skupinu provedl ředitel muzea, Václav Obr.

Itinerář pro druhý den cesty obsahoval obec Tučín (okres Přerov) s ukázkou pozemkových úprav, větrolamů, muzeum řemesel a dalších zajímavostí. Starostové následně navštívili hrad Helfštýn, který svojí rozlohou patří k nejrozsáhlejším hradním komplexům v Evropě a rozprostírá se nad údolím Moravské brány. V programu byla dále připravena prohlídka farmy Čech změřená na výrobu sýrů a mléčných výrobků, dále Centrum pro rodinu Ráj, a další objekty v obci. Závěr dne byl obohacen kulturním vystoupením živé hudby v podání kapely Tučáni v čele se starostou Jiřím Řezníčkem (obec Tučín) a starostou Jaromírem Školoudíkem (obec Pavlovice), který zahrál na baskřídlovku.

Třetí den výjezdu byl věnován obci Bělotín (okres Přerov), kde skupinu provázel dlouholetý starosta Eduard Kavala, který působil rovněž po dlouhou dobu jako předseda celorepublikového Spolku pro obnovu venkova. V Bělotíně navštívila skupina rybářské centrum, prohlédla si dále například základní školu, kostel či obřadní síň a další objekty.

Poděkování patří:

  • všem starostům, kteří provázeli skupinu v obcích Olomouckého kraje
  • účastníkům motivačního zájezdu za aktivitu a zájem
  • společnosti Galileo, která zajistila pro účastníky soutěž o hodnotné ceny
  • Spolku pro obnovu venkova Ústeckého kraje za pomoc při celkové organizaci.

Těší mě, že máme v Ústeckém kraji tolik aktivních starostů, kteří se snaží o rozvoj svých obcí. Podpora venkova je pro nás dlouhodobé a tradiční téma a tyto zájezdy jsou skvělou příležitostí pro neformální výměnu zkušeností s jinými kraji.“ dodal Michal Kučera, radní Ústeckého kraje pro oblast regionálního rozvoje, zemědělství a rozvoje venkova.

Tradice motivačních zájezdů pro starosty Ústeckého kraje začíná v roce 2017, kdy první skupina více než 50 starostů vyjela do Zlínského kraje. V dalších letech byly postupně cílem kraje Jihočeský, Moravskoslezský, Liberecký a Vysočina. Menším, nicméně rovněž motivačním, výjezdem byla návštěva Děčínska. Více informací zde.

 

Motavční zájezd 2024 do Olomouckého kraje

Zodpovídá: RNDr. Eva Poslová
Vytvořeno / změněno: 17.4.2024 / 17.4.2024
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém