Orientační nabídka


 

Dobrá zpráva pro turisty: Kozí dráha pojede až do Krupky

Pro oblast cestovního ruchu v Ústeckém kraji, konkrétně pro nabídku turistické dopravy přichází významná dobrá zpráva. Správa železnic pracuje na zprovoznění úseku Kozí dráhy z Telnice do Krupky. Nyní finalizuje zadávací dokumentaci a připravuje vypsání výběrového řízení na stavební práce v tomto více jak devítikilometrovém úseku. Předpoklad je, že práce by měly být hotové ve třetím čtvrtletí.
Tisková zpráva z 4. května 2024
01
 

 
 

„Jsem velmi rád, že Správa železnic přistupuje k další etapě obnovy Kozí dráhy, je to správný krok k podpoře cestovního ruchu. Ústecký kraj má již objednanou přepravu, dopravce tak může okamžitě po dokončení prací znovuobnovit provoz i v tomto novém úseku. Kozí dráha tak může ještě letos jezdit z Děčína až do Krupky,“ říká radní Ústeckého kraje Jan Růžička.

Jak doplnil místostarosta Krupky Rostislav Kadlec, nově stanice Unčín přiblíží cestující k hradu Kyšperk, stanice Bohosudov - zastávka poskytne napojení na lanovou dráhu na Komáří vížku a stanice Krupka město bude novou možností, jak navštívit památkovou zónu, hrad Krupka, naučnou stezku Po stopách horníků, hornickou kulturní krajinu i štolu Starý Martin, která je součástí světového dědictví UNESCO.

Turistická linka je v provozu o víkendech a státních svátcích od konce března do začátku listopadu.

V současné době se také pracuje na cyklostezce, která povede podél Kozí dráhy. Kvůli nutné kooperaci a shodě mnoha měst a obcí, vlastnickým právům a pro nutnost zpracování investičního záměru a potřeby získání dotace je odhad dokončení až za několik let.

 
Zodpovídá: Mgr. et Mgr. Magdalena Fraňková
Vytvořeno / změněno: 4.5.2024 / 4.5.2024
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém