Orientační nabídka


 

Podpořte urychlenou dostavbu dálnice D8 v Ústeckém kraji

 

 
 

Ústecký kraj, 30. července 2012

 

Vážení občané Ústeckého kraje,

 

s velkým znepokojením vnímáme dlouholetou snahu „ekologických“ aktivistů blokovat dokončení klíčové dopravní stavby pro náš kraj – dálnice D8. Naposledy se svým odvoláním proti územnímu a stavebnímu rozhodnutí uspělo u Krajského soudu v Ústí nad Labem sdružení Společnost ochránců životního prostředí v čele s Lubomírem Studničkou.

 

V demokratické společnosti je nepřijatelné, aby lidé, jako pan Studnička, který je obviněn z vydírání stavebních firem, úspěšně blokovali stavbu, která je ve veřejném zájmu. Vyzýváme vás proto touto cestou k vyjádření veřejné podpory snahám Ústeckého kraje o co nejrychlejší dokončení zbývajícího úseku dálnice D8 mezi obcemi Bílinka a Řehlovice.

Jsme přesvědčeni, že názor většiny občanů Ústeckého kraje je v rozporu s „ekologickými aktivisty“, a proto vás žádáme o vyjádření podpory co nejrychlejší dostavbě dálnice D8.  

 

podporuji co nejrychlejší dostavbu dálnice d8 v Ústeckém kraji

 

 

K vyhlášení této akce nás vedou zejména tyto skutečnosti:

-       Urychlená dostavba dálnice D8 je v současné situaci jediným řešením, které má nejmenší dopad na životní prostředí v našem kraji.

-       Jak prokázalo odborné měření zadané Ústeckým krajem, občané na objízdných trasách jsou dlouhodobě vystavováni zvýšeným zdravotním rizikům včetně rizika onemocnění rakovinou.

-       Podle policejních statistik zemřeli při dopravních nehodách v přímé souvislosti s chybějící dálnicí desítky řidičů, spolujezdců a chodců.

-       České republice vznikají podle ČVÚT každoročně celospolečenské ztráty v objemu 700 milionů Kč, což je především v aktuálním období vládních škrtů neomluvitelné plýtvání veřejnými prostředky.

-       Dokončení dálnice D8 je rovněž jednou z podmínek zahraničních investorů pro jejich investice v Ústeckém kraji a vytváření nových pracovních míst.

 

Prosíme, podpořte nás v úsilí o správnou věc. Za Vaši podporu Vám upřímně děkujeme.

 

Jana Vaňhová, hejtmanka Ústeckého kraje

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 30.7.2012 / 30.7.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém