Orientační nabídka


 

Zástupci Ústeckého kraje a Českých drah, a.s., se předběžně dohodli na rozsahu regionální osobní dopravy pro rok 2005

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Obě strany našly společné řešení výhodné pro obyvatele Ústeckého kraje - stávající jízdní řády zůstanou v platnosti bez výrazných změn. Čelní představitelé Ústeckého kraje a Českých drah, a.s., dospěli k předběžné společné dohodě o rozsahu regionální osobní dopravy pro rok 2005. Tato dohoda - výhodná pro obě strany - znamená jednoznačný benefit pro obyvatele Ústeckého kraje: železniční spoje v Ústeckém kraji se nebudou ve větší míře rušit, stávající jízdní řády zůstávají v platnosti.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 5.5.2005

 

Zástupci Ústeckého kraje a Českých drah, a.s., se předběžně dohodli na rozsahu regionální osobní dopravy pro rok 2005

 

 

Obě strany našly společné řešení výhodné pro obyvatele Ústeckého kraje – stávající jízdní řády zůstanou v platnosti bez výrazných změn. Čelní představitelé Ústeckého kraje a Českých drah, a.s., dospěli k předběžné společné dohodě o rozsahu regionální osobní dopravy pro rok 2005. Tato dohoda – výhodná pro obě strany – znamená jednoznačný benefit pro obyvatele Ústeckého kraje: železniční spoje v Ústeckém kraji se nebudou ve větší míře rušit, stávající jízdní řády zůstávají v platnosti.

 

Na tomto závěru se shodli hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc a 1. náměstek generálního ředitele Českých drah, a.s., Josef Bazala během společného jednání. Dráhy a kraj zvolily společný přístup k naplánování a objednání spojů tak, aby byla maximálně zachována dopravní obslužnost obyvatel Ústeckého kraje.

 

„Dohodli jsme se, že v Ústeckém kraji nedojde k žádnému rušení tratí ani výrazným změnám v jízdních řádech. Redukovat se budou pouze nevyužívané vlakové spoje, které nespadají do rozsahu základní dopravní obslužnosti, a to maximálně o deset procent. Kraj a České dráhy garantují občanům, že se dostanou do zaměstnání, škol, k lékaři nebo na úřady. V tomto rozsahu také Ústecký kraj poskytne úhradu za objednané spoje, jejíž výše se ještě upřesní během dalších jednání. Základem pro ně je částka 335 milionů korun, o její konečné výši se bude jednat po vyhodnocení navržených opatření,“ řekl hejtman Jiří Šulc.

 

„Dohoda s Ústeckým krajem uzavírá období rozdílných pohledů na provoz regionální dopravy v Ústeckém kraji. České dráhy získají od kraje objednávku na jasně vymezený rozsah spojů, který byl společně stanoven tak, aby co nejlépe odpovídal poptávce po železniční dopravě v Ústeckém kraji. Ta zde má kromě významu pro obslužnost obyvatel také výrazný ekologický podtext,“ doplnil Josef Bazala, 1. náměstek generálního ředitele Českých drah, a.s.

 

Návrhem, který vzešel z jednání, se bude zabývat Rada Ústeckého kraje na své schůzi 11. května 2005. K dalším jednáním s Českými drahami, a.s. dojde pravděpodobně ve třetím čtvrtletí. Součástí dohody je rovněž to, že Ústecký kraj převede co nejrychleji prostředky na úhradu spojů realizovaných Českými drahami v období od ledna do současnosti.

 

 

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 5.5.2005 / 5.5.2005 | Zveřejnit od-do: 5.5.2005-5.6.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém