Orientační nabídka


 

Ústecký kraj hostil konferenci o udržitelném rozvoji v České republice

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Ústecký kraj hostil konferenci o udržitelném rozvoji v České republice
Ústecký kraj byl spolupořadatelem konference na téma "Udržitelný rozvoj v současném a budoucím vývoji České republiky", kterou zorganizoval Ústav pro ekopolitiku, o.p.s., pod záštitou Ministerstva životního prostředí ČR, Ministerstva pro místní rozvoj ČR a United Nations Development Programme.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 9. 5. 2005

 

Ústecký kraj hostil konferenci o udržitelném rozvoji v České republice

 

Ústecký kraj byl spolupořadatelem konference na téma „Udržitelný rozvoj v současném a budoucím vývoji České republiky“, kterou zorganizoval Ústav pro ekopolitiku, o.p.s., pod záštitou Ministerstva životního prostředí ČR, Ministerstva pro místní rozvoj ČR a United Nations Development Programme. V průběhu konference byl představen první návrh Strategie udržitelného rozvoje, kterou začal Ústecký kraj v loňském roce zpracovávat pod záštitou Rozvojového programu OSN jako pilotní dokument, který by měl sloužit jako vzorová studie pro všechny ostatní kraje České republiky.

            Zahajovací slovo k účastníkům konference, která se konala 9. května 2005 v hlavní zasedací místnosti sídla Ústeckého kraje, pronesl člen krajské rady Antonín Terber. „Problematika udržitelného rozvoje je velmi rozsáhlá, je určitě zajímavá a někdy pro někoho trochu nepochopitelná. Máme občas problémy s definicí termínu, co je to udržitelný rozvoj nebo udržitelnost vůbec. Tato tematika bývá občas redukována pouze na problémy životního prostředí, což může vzbuzovat  podezření a někdy i odpor. Jako politik, zodpovědný v tomto regionu za životní prostředí, se s tím setkávám velmi často a stejně tak často si uvědomuji, že principy udržitelného rozvoje nepatří vždy k prioritám, když se rozhoduje o řízení obce, města nebo regionu,“ uvedl mimo jiné.

            V průběhu konference mezi jinými vystoupili PhDr. Ivan Rynda z Katedry sociální a kulturní ekologie FHS UK, JUDr. Jiří Hlaváček z odboru Strategií Ministerstva životního prostředí ČR nebo někdejší ministr životního prostředí ČR  RNDr. Martin Bursík. Krajský úřad Ústeckého kraje zastupovala vedoucí odboru regionálního rozvoje RNDr. Zuzana Kadlecová, která představila  Strategii udržitelného rozvoje pro Ústecký kraj v období 2006 - 2020. Tento dokument je v plném znění dostupný na internetových stránkách Ústeckého kraje www.kr-ustecky.cz v sekci Udržitelný rozvoj (zde).  

 

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

 

 

Ústecký kraj hostil konferenci o udržitelném rozvoji v České republice

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 11.5.2005 / 11.5.2005 | Zveřejnit do: 11.7.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém