Orientační nabídka


 

VISP bude shromažďovat projektové záměry

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
VISP bude shromažďovat projektové záměry
S efektivnějším získávám peněz z evropských zdrojů v letech 2007 - 2013 by měl Ústeckému kraji pomoci Vnitřní integrovaný systém projektů (VISP). Cílem tohoto projektu, který připravuje odbor evropských projektů krajského úřadu, je připravit zásobník projektových záměrů, které bude Ústecký kraj nebo jím zřizované organizace realizovat v letech 2007-2013 prostřednictvím unijních strukturálních fondů.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 7.6.2006

 

VISP bude shromažďovat projektové záměry

 

S efektivnějším získávám peněz z evropských zdrojů v letech 2007 – 2013 by měl Ústeckému kraji pomoci Vnitřní integrovaný systém projektů (VISP). Cílem tohoto projektu, který připravuje odbor evropských projektů krajského úřadu,  je připravit zásobník projektových záměrů, které bude Ústecký kraj nebo jím zřizované organizace realizovat v letech 2007-2013 prostřednictvím unijních strukturálních fondů. VISP je jedním z výstupů krajského projektu €-NET.

„Zásobník, který pracovně označujeme jako VISP, bude obsahovat projektové záměry rozdělené do pěti prioritních oblastí. Vycházíme přitom z dlouhodobých priorit, které stanovilo krajské zastupitelstvo. Budeme shromažďovat projektové záměry z oblastí dopravní infrastruktury, podpory inovací v podnikání, rozvoje lidských zdrojů, zdraví a sociálních záležitostí a z oblasti životního prostředí,“ uvedl náměstek hejtmana Petr Fiala. „Pokud shromáždíme projektové záměry a budeme mít o nich ucelený přehled, umožní nám to například lépe plánovat a řídit jejich spolufinancování ze strany kraje. Příspěvkovým organizacím pak systém pomůže vyhledávat vhodné finanční zdroje. Umožní také koordinaci nebo sdružování podobně zaměřených projektů, což zvýší jejich šance na úspěch při získávání evropských peněz,“ dodává.

Zpracováním projektových zásobníků pro uvedené prioritní oblasti byli pověřeni na základě řádného výběrového řízení dva dodavatelé. Společnosti CWE, a.s. z Prahy a Raven Consulting, a.s. z Brna.

Prvořadá by měla být při realizaci projektu VISP kvalitní komunikaci mezi vedením kraje, odbory krajského úřadu, příspěvkovými organizacemi, zpracovatelem a dalšími subjekty v rámci kraje například krajskou hospodářskou komorou a agenturou CzechInvest. „Tuto komunikaci by měly zprostředkovat pracovní skupiny pro jednotlivé oblasti. V čele každé pracovní skupiny bude stát člen krajské rady, který bude koordinovat a řídit její činnost,“ přibližuje Rudolf Vyčichla, vedoucí odboru evropských projektů. Kromě radních budou členy pracovních skupin například vedoucí odborů krajského úřadu, zástupci komisí krajské rady nebo pracovníci příspěvkových organizací. Příprava zásobníku projektů bude konzultována i se subjekty s regionální působností na území sousedního  Saska. 

            Zásobník pro projektové záměry připravované krajem a jeho příspěvkovými organizacemi by měl začít pracovat od listopadu. „Ústecký kraj je podle všeho zatím jediný, který podobný projekt připravuje. Ostatní regiony ale mají o náš systém značný zájem a chtějí se u nás inspirovat. Myslím, že koordinace, kterou do oblasti dotací ze strukturálních fondů přinese, nám pomůže získat pro náš kraj více evropských peněz,“ poznamenal Petr Fiala.

 

 

 

připravil: Vojtěch Krump, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742

krump.v@kr-ustecky.cz

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 8.6.2006 / 8.6.2006 | Zveřejnit od-do: 8.6.2006-8.7.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém