Orientační nabídka


 

Vítězné evropské turistické destinace ze soutěže EDEN 2009 v Bruselu

a
Ve dnech 7. až 9. října se v Evropě opět mluvilo o Ćeském Švýcarsku, této exelentní turistické destinaci Ústeckého kraje i celého kontinentu. Cenu EDEN 2009 převzali v Bruselu zástupci obecně prospěšné společnosti České Švýcarsko a rovněž člen Rady Ústeckého kraje Radek Vonka.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 9. října 2009

V Bruselu, sídle Evropské unie, kde má své zastoupení v Českém domě vedle dalších regionů České republiky rovněž Ústecký kraj, se tento týden uskutečnila významná akce. Představily se na ní vítězné turistické destinace z řady evropských států, jež byly oceněny již ve třetím ročníku soutěže EDEN 2009. Tu vyhlašuje Evropská komise a například v ČR ji organizuje agentura CzechTourism spolu s Agenturou ochrany životního prostředí. Jak známo, titul excelentní turistické destinace získalo také České Švýcarsko z Ústeckého kraje.

   Bruselského jednání o spolupráci nejvýznamnějších turistických destinací starého kontinentu se zúčastnil Radek Vonka,  člen Rady Ústeckého kraje s gescí za oblast regionálního rozvoje a cestovního ruchu, jenž je zároveň předsedou správní rady obecně prospěšné společnosti České Švýcarsko. Tu v Bruselu zastupovali také ředitel o.p.s. České Švýcarsko Marek Mráz spolu s Davidem Pastvou, třídenního evropského fóra o turistice, workshopů a čtvrtečního ceremoniálu předávání cen EDEN 2009 se s nimi zúčastnila také zástupkyně Ústeckého kraje v Bruselu Markéta Pokorná. Slavnostní předávání cen vítězným destinacím zahájil pan Pawel Samecki, zástupce Evropské komise a komisař DG Regio (Generální ředitelství pro regionální rozvoj). Zástupci Ústeckého kraje a jeho excelentní turistické destinace  jednali rovněž s ředitelem Českého centra v Bruselu Petrem Polívkou a europoslancem Miroslavem Ouzkým ohledně možností prezentace Českého Švýcarska v Českém centru ještě letos a v Evropském parlamentu v roce 2010.  Součástí třídenního pracovního pobytu krajského radního Radka Vonky a představitelů Českého Švýcarska byla vedle převzetí ceny EDEN 2009  také účast na odborné konferenci Role networkingu v rozvoji evropského trvale udržitelného cestovního ruchu nebo na workshopech zaměřených na jednotlivá témata cestovního ruchu, a to včetně nových projektů, rozvoje cestovního ruchu pro handicapované turisty a podobně.  V prostorách kongresového centra Square- Brussels Meeting Centre se prezentovaly vítězné evropské destinace, tedy i České Švýcarsko. To se představí v Bruselu ještě v prosinci letošního roku, v době od 3. do 15. 12. Jeho prezentaci připravuje Zastoupení Ústeckého kraje a bruselské České centrum ve své galerii. 

 

Připravil Zbyněk Šebesta, odd,. tiskových informací,

Odbor kancelář hejtmana, Krajský úřad Ústeckého kraje,

sebesta.z@kr-ustecky.cz

  

1
Radek Vonka (uprostřed)

2
Záběr z večerní akce předávání cen vítězným destinacím. Uprostřed je komisař Pawel Samecki

3
Radní Ústeckého kraje Radek Vonka a ředitel o.p.s. České Švýcarsko Marek Mráz s cenou EDEN 2009

 

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 9.10.2009 / 9.10.2009 | Schváleno / Zrušeno: 9.10.2009 / 8.11.2009
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém