Orientační nabídka


 

Vlci, Mozart a JednoHubky aneb Týden knihoven v Ústí nad Labem

V pondělí 4. října se uskuteční 25. ročník akce Týdne knihoven, během níž proběhne v knihovnách napříč celou Českou republikou množství rozmanitých kulturních a vzdělávacích akcí. Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem v tomto ohledu nezůstává pozadu.
Tisková zpráva ze dne 1. října 2021
Týden knihoven
 

 
 
V rámci jedné z největších tuzemských knihovnických kampaní si zde v prvním říjnovém týdnu přijdou na své jak milovníci literatury, tak fanoušci vážné hudby nebo dokumentárních filmů. Ochuzeni samozřejmě nebudou ani dětští čtenáři.  

Hned v pondělí 4. října se uživatelé knihovny mohou těšit na projekci dokumentárního filmu Beránek a vlk věnovaného návratu vlků do české krajiny. Na tuto akci bude navazovat beseda s koordinátorem programu na ochranu velkých šelem Miroslavem Kutalem a dalšími hosty.

V úterý 5. října je pro čtenáře připraven koncert českého klavíristy Miroslava Sekery, který mimo jiné ztvárnil osobnost mladého Mozarta ve Formanově filmu Amadeus. „Jak již napovídá název Setkání s Amadeem, akce bude věnována skladbám W. A. Mozarta jako symbolické připomenutí 230. výročí úmrtí tohoto významného evropského skladatele,“ řekla k připravovanému koncertu ředitelka knihovny Jana Linhartová.

Ve středu 6. října proběhne v knihovně slavnostní křest knižní publikace Literární JednoHubky. „Jedná se o druhou knihu, kterou naše knihovna v letošním roce vydala. Na rozdíl od naší letošní prvotiny Zírej na ten kraj, jejímiž autory jsou knihovníci, je kniha Literární JednoHubky společným dílem našich čtenářů, kteří tři roky v knihovně navštěvovali kurzy tvůrčího psaní,“ popsala vznik nové publikace Jana Linhartová.

Konec pracovního týdne pak bude patřit dětským čtenářům, pro něž knihovna připravila zábavné odpoledne s Janem Nejedlým a Jaromírem Plachým, autory publikace Hororová čítanka.  

Kromě zmiňovaných akcí určených široké veřejnosti proběhne v rámci Týdne knihoven také vyhlášení výsledků letošního ročníku ocenění Knihovník Ústeckého kraje.

Text: Jan Černecký, Oddělení komunikace SVKUL
 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 1.10.2021 / 1.10.2021 | Zveřejnit od: 1.10.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém