Orientační nabídka


 

Vodamin – projekt na zajištění kvality vody

znak
Důlní aktivity v pohraničí mají přímý vliv na kvalitu podzemních i povrchových vod a na zásobování pitnou i užitkovou vodou. To bude řešit projekt VODAMIN realizovaný v rámci programu na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko – Cíl 3/Ziel 3.
 

 
 

Tisková zpráva z 21. března 2011

 

Jedná se o společnou iniciativu Ústeckého kraje a jeho partnerů, Saského báňského úřadu,  Saského státního úřadu pro životní prostředí, zemědělství a geologii a města Oelznitz v Krušnohoří.

 

Na obou stranách hranice existují stejné, nebo obdobné problémy. Úkoly a povinnosti dané právními předpisy kladou stále vyšší požadavky na čištění důlních a výsypkových vod. Zajištění kvality vody je společnou přeshraniční regionální  výzvou a společným úkolem.

 

S cílem přispět k přeshraničnímu řešení společných problémů a výzev je v projektu pozornost věnována zejména  problematice podzemních a povrchových vod v uhelných revírech, vlivu zvyšování hladiny důlní vody na životní prostředí a infrastrukturu, úpravě důlních vod z hnědouhelné těžby a návrhům opatření pro hornické oblasti po ukončení těžby.

 

K zahájení projektu pořádá Ústecký kraj zahajovací konferenci. Uskuteční se 23. března od 10 hodin v konferenčním sále pod záštitou hejtmanky Jany Vaňhové.

 

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 21.3.2011 / 21.3.2011 | Účinnost do: 31.3.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém