Orientační nabídka


 

Vrcholná konference v chemické průmyslu se blíží

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
logo evropské sítě chemických regionů
Dne 19. 2. 2009 shrne skupina na vysoké úrovni pro konkurenceschopnost evropského chemického průmyslu výsledky své práce a přijme závěrečnou zprávu. Doporučení této skupiny na vysoké úrovni budou mít dopad pouze v případě, pokud budou uplatněny také v praxi. Do diskuze vrcholných představitelů se zapojily průmysl, nezisková sféra, akademická půda, Evropská komise, členské státy a regiony. Na zasedání skupiny na vysoké úrovni pro konkurenceschopnost evropského chemického průmyslu naváže první konference, která umožní rozšíření výsledků závěrečné zprávy se zvláštním zaměřením na kraje.
 

 
 

Dne 19. 2. 2009 shrne skupina na vysoké úrovni pro konkurenceschopnost evropského chemického průmyslu výsledky své práce a přijme závěrečnou zprávu. Doporučení této skupiny na vysoké úrovni budou mít dopad pouze v případě, pokud budou uplatněny také v praxi. Do diskuze vrcholných představitelů se zapojily průmysl, nezisková sféra, akademická půda, Evropská komise, členské státy a regiony. Na zasedání skupiny na vysoké úrovni pro konkurenceschopnost evropského chemického průmyslu naváže první konference, která umožní rozšíření výsledků závěrečné zprávy se zvláštním zaměřením na kraje.

 

Námět na uspořádání konference počátkem roku 2009 v rámci českého předsednictví byl poprvé předložen na zasedání skupiny na vysoké úrovni pro konkurenceschopnost evropského chemického průmyslu dne 8. 4. 2008. Ústecký kraj společně s Evropskou sítí chemických regionů se ujaly iniciativy a vytvořily koncept této události, která byla podpořena Generálním direktorátem Průmysl a podnikání Evropské komise a českým předsednictvím.

 

Konference se bude konat ve dnech 16. – 17. dubna 2009 v Ústí nad Labem. Zazní zde příspěvky na téma příležitosti a výzvy evropského chemického průmyslu s ohledem na výsledky skupiny na vysoké úrovni pro konkurenceschopnost evropského chemického průmyslu, inovace jako hnací motor pro konkurenceschopnost chemického průmyslu, přírodní zdroje, energetika a suroviny pro chemický průmysl v Evropě, regionální dimenze chemického průmyslu, logistika chemie a rozvoj klastrů, implementace REACH v regionech apod. Konference se bude moci pochlubit širokou škálou přednášejících, kteří budou zastupovat všechny zájmové skupiny, např. krajskou samosprávu a vrcholné představitele na národní úrovni ČR i dalších členských států EU, české předsednictví, Evropskou komisi, Evropský parlament, Evropskou síť chemických regionů, Svaz chemického průmyslu ČR, CEFIC, Evropský úřad pro životní prostředí, akademickou půdu apod. Účast na konferenci přislíbili mimojiné místopředseda Evropské komise Günther Verheugen, ministr průmyslu a obchodu ČR Martin Říman, europoslanec za Ústecký kraj Miroslav Ouzký a prezident Evropské sítě chemických regionů Rainer Haseloff.

 

Podrobné informace a registrace budou přístupné od 3. 2. 2009 na webové stránce konference: www.HLGconference09.cz

 

 

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Veronika Kindlová
Vytvořeno / změněno: 4.2.2009 / 4.2.2009 | Zveřejnit od-do: 3.2.2009-3.3.2009
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém