Orientační nabídka


 

Výběrové řízení si studenti OA a SPŠ Teplice zkusili nanečisto

Logo škola
Pro studenty Obchodní akademie a Střední průmyslové školy v Teplicích byl zorganizován projekt „Úspěšné výběrové řízení“. Žáci pod vedením učitelek ekonomických předmětů absolvovali přípravu na výběrové řízení a vlastní pohovor.
Tisková zpráva ze dne 23. června 2021
 

 
 
Účastníci si vybírali z těchto pozic: asistent ředitele logistiky, obchodní manažer – junior, účetní, bankéř, personalista a trainee. Výběrové řízení vedli skuteční personalisté a vedoucí pracovníci z partnerských společností (Česká pošta, Knauf Insulation, Komerční banka). Účast žáků byla dobrovolná, o to víc učitele potěšil velký zájem třetích ročníků. Pro některé to byla jejich první zkušenost a u někoho se dostavila i nervozita a stres. Pohovor byl veden distanční formou.

A co se o sobě účastníci dozvěděli nového? Byli překvapeni, jak se vyjadřovali v tak stresových situacích, jakými jsou pohovory, že mohou komunikovat s cizími lidmi, i když jim to dělá problém, jak dokážou rychle reagovat na zvídavé otázky při výběrovém řízení.

Důležitá byla také zpětná vazba od spolupracujících firem, které ocenily kvalitní přípravu žáků. Ředitelé a personalisté vybrali následující vítěze: Viktorii Sršňovou (personalista), Nelu Brebisovou (účetní), Jana Nechutu (bankovní sektor), Dominika Koču a Karolínu Kočinovou (asistent ředitele logistiky), Veroniku Šulcovou (obchodní manažer – junior). Výherci navíc získali ve firmách pracovní stáž.

Zpracovala: Jana Vachoušková, zástupkyně ředitele Hotelové školy, Obchodní akademie a Střední průmyslové školy Teplice

01
Výběrová řízení vedli pracovníci partnerských společností

02
Výherci pohovorů získali pracovní stáž ve firmách

 

03
 

 

 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 23.6.2021 / 23.6.2021 | Zveřejnit od: 23.6.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém