Orientační nabídka


 

Výbor pro zahraniční vztahy ZÚK jednal o možné spolupráci se zástupci Euroregionu Labe

001
Tento týden se na Krajském úřadě Ústeckého kraje konalo pravidelné zasedání Výboru pro zahraniční vztahy Zastupitelstva Ústeckého kraje. Posledního jednání v roce 2010 se zúčastnili zástupci Euroregionu Krušnohoří. Členové Výboru byli rádi, že pozvání na lednové jednání přijali pro změnu také představitelé Euroregionu Labe.
Tisková zpráva z 28. 1. 2011
 

 
 

Jednání se zúčastnili ředitel Euroregionu Labe Mgr. Vladimír Lipský a jeho sekretářka Veronika Pečená. Důvodem jejich návštěvy bylo započetí spolupráce s výborem, představení činnosti euroregionu prostřednictvím připravené prezentace a specifikace možných oblastí budoucí spolupráce.

 

Cílem činnosti euroregionu je především regionální přeshraniční spolupráce se sousedním Saskem, a to v oblastech regionálního plánování, životního prostředí, podpory hospodářství a cestovního ruchu, výstavby infrastruktury a mnoha dalších. Rozvoj spolupráce se zahraničními partnery či regiony spadá také do předmětu zájmu právě výboru pro zahraniční vztahy.

 

Výbor pro zahraniční vztahy přislíbil především podporu ve věci aktivní účasti zástupců Ústeckého kraje na jednáních euroregionu. Stejně jako ze schůze se zástupci Euroregionu Krušnohoří, i z diskuze s Euroregionem Labe vyplynulo, že prioritním úkolem výboru bude nyní zpracování dodatku k Dohodě o spolupráci mezi Ústeckým krajem a euroregionem.

 

Připravil: Výbor pro zahraniční vztahy ZÚK

01
S činností Euroregionu Labe se seznámili vedoucí Výboru pro zahraniční vztahy ZÚK Jaroslav Foldyna a místopředsedkyně Kateřina Bartošová.

02
Za Euroregion Labe přijali pozvání Výboru ředitel Vladimír Lipský a jeho sekretářka Veronika Pečená.

03
Z jednání Výboru s Euroregionem Labe

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 28.1.2011 / 28.1.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém