Orientační nabídka


 

Vyhlášení výsledků literární soutěže Senior Art 2021

V Městském divadle v Mostě byli včera slavnostně vyhlášeny výsledky soutěže Senior Art, kterou každoročně pořádá Krajský úřad Ústeckého kraje.
a
 

Odkazy


 
 
Soutěž Senior Art, jak již název napovídá, je literární soutěž určená všem aktivním seniorům nad šedesát let, kterou pro ně již osmým rokem každoročně pořádá Krajský úřad Ústeckého kraje. Tématem letošního ročníku byly "Úsměvy z Ústeckého kraje". Soutěž je vyhlašována ve dvou kategoriích – poezie a próza a své příspěvky do ní mohou zasílat všichni senioři s trvalým pobytem na území Ústeckého kraje, včetně uživatelů služeb domovů pro seniory v Ústeckém kraji. V letošním roce bylo do soutěže zasláno celkem dvacet tři literárních děl, z toho dvanáct do soutěžní kategorie próza a jedenáct do soutěžní kategorie poezie.

Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže se uskutečnilo letos v prostorách Městského divadla v Mostě, kde se při této příležitosti sešli předseda Krajské rady seniorů Ústeckého kraje Alois Malý, hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller, náměstek hejtmana Jiří Kulhánek, předsedkyně Rady seniorů ČR Lenka Desatová a 1. náměstek primátora města Most Marek Hrvol. Akci moderoval předseda Krajské rady seniorů Ústeckého kraje Alois Malý společně s Martinem Volfem, vedoucím Oddělení mediální komunikace Ústeckého kraje.

Slavnostnímu vyhlášení výsledků předcházelo poděkování celkem deseti seniorům, kteří v době největší covidové krize pomáhali svému okolí se šitím ochranných roušek. Senioři si jako pozornost za své zásluhy od Ústeckého kraje převzali květiny a dárkové tašky s propagačními předměty. Z rukou předsedy Krajské rady seniorů ústeckého kraje Aloise Malého posléze převzali ještě peněžité poukázky v hodnotě pět set korun českých.

V kategorii poezie byli následně oceněni: na třetím místě paní Alice Urbanová s básní „Kolečko po Středohoří“, na druhém místě paní Marta Štroblová s básní „Řekni mi“ a na prvním místě pan Zdeněk Hnátek s básní „Moje městečko“. V kategorii próza byli oceněni: na třetím místě paní Olga Hudínková s povídkou „Načapala mě“, na druhém místě pan Josef Batelka s povídkou „Major Bambas“ a na první místě paní Eva Šimková s povídkou „Ve zdravém těle zdravý duch“.

Po slavnostním vyhlášení výsledků čekalo na přítomné seniory představení „Funny Girl“ v podání divadelního souboru Městského divadla v Mostě.

a
Seniory přivítal úvodním slovem hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller

b
Seniorům poděkovala za literární aktivitu i předsedkyně Rady seniorů ČR Lenka Desatová

c
Speciální poděkování seniorům, kteří v době covidové krize pomáhali se šitím roušek

q
Na 3. místě v kategorii poezie se umístila paní Alice Urbanová s básní "Kolečko po Středohoří"

d
Vítěz kategorie poezie pan Zdeněk Hnátek

d
Vítězná trojice v kategorii próza (zleva: hejtman Jan Schiller, paní Olga Hudínková (3. místo), pan Josef Batelka (2. místo), vítězka paní Eva Šimková, náměstek hejtmana Jiří Kulhánek)

b
Pohled do sálu Městského divadla v Mostě

 
 
Zodpovídá: Bc. Jan Nový
Vytvořeno / změněno: 1.10.2021 / 1.10.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém