Tisková zpráva ze dne 16. června 2014
Výrobky hodnotila osmičlenná komise tvořená zástupci Ministerstva zemědělství, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR. K udělení značky Regionální potravina Ústeckého kraje 2014 navrhla hodnotitelská komise devět výrobků z následujících kategorií:
|
Kategorie: |
Oceněný výrobek a výrobce: |
1. |
Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas |
Špekáčky Vojtěch Strauss, Most |
2. |
Masné výrobky trvanlivé |
NOVOBRANSKÝ PRŠUT - Karé Uzenářství Chovaneček - Rodinná firma s.r.o., Litoměřice |
3. |
Sýry včetně tvarohu |
Ovčí čerstvý sýr I.H.FARM, s.r.o., Louny |
4. |
Mléčné výrobky ostatní |
Držovický ovčí jogurt bílý BIO |
5. |
Pekařské výrobky včetně těstovin |
Sádlový koláček Alena Šedivá, Krásná Lípa |
6. |
Cukrářské výrobky včetně cukrovinek |
Dortletka Jaroslava Michalcová, Roudnice nad Labem |
7. |
Alkoholické a nealkoholické nápoje |
Polotmavý ležák 12° Mostecký Kahan, s.r.o., Most |
8. |
Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě |
Třešně Zemědělské družstvo Klapý |
9. |
Ostatní |
Bramborové plátky se šunkou, smetanou a pažitkou Bramborárna Bukovice, s.r.o. , Bukovice |
Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.
Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:
Ludmila Holadová
Tel.: +420 602 341 689, Email: oakmo@oakmo.cz
Okresní agrární komora Most
Dělnická 33, Most – Velebudice, 434 01