Orientační nabídka


 

Vyhodnocení soutěže s Královstvím železnic

1
Ústecký kraj pořádal ve spolupráci s Královstvím železnic velkou podzimní soutěž pro „malé“ obyvatele našeho kraje. Ti měli možnost navštívit v Praze expozici stále se rodící největší modelové železnice ve střední a východní Evropě za sníženou cenu se slevou 30% při zakoupení rodinného vstupného. Pokud správně vyplnili kvíz o Ústeckém kraji, který úzce souvisel právě se železničním modelem našeho kraje, zúčastnili se soutěže o hodnotné ceny v podobě počítačových her a volného vstupného pro celou jejich školní třídu. Hlavním lákadlem pak byla cena pro vítěze v podobě nejnovější herní konzole PS3.
 

 
 

O vítězích nerozhodovalo štěstí při losu, ale bystrý úsudek a tipovací štěstěna, když soutěžící museli odhadnout počet návštěvníků expozice za dané období. Ti, co zvolili chytře strategii, zúčastnili se soutěže s celou školní třídou a svými tipy pokryli širokou škálu míry návštěvnosti, získali nejvíce ocenění. Mezi nejúspěšnější patřili především žáci ze ZŠ Mírová a ZŠ Rabasova v Ústí nad labem. Kromě hlavní ceny se pak z několika dalších ocenění radovali také žáci Gymnázia dr. Václava Šmejkala v Ústí nad Labem. Stranou nezůstali ani jednotlivci z dalších měst Ústeckého kraje.

Ceny vítězové přebrali z rukou hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka a pogratulovat jim přijel i předseda představenstva akciové společnosti Království železnic, která expozici tvoří a provozuje. Jejím cílem je postupně v etapách vytvořit železniční model celé České republiky s charakteristickými znaky a památkami pro každý z jednotlivých krajů naší země. Připomeňme, že Ústecký kraj měl primariát mezi všemi ostatními kraji, když jeho železniční model byl v expozici zhotoven a otevřen pro návštěvníky jako první. Více informací o projektu a expozici můžete zjistit na webové adrese: www.kralovstvi-zeleznic.cz.

Kontakt: OTI

1
Hlavní cenu - Playstation 3 - vyhrál v tipovací soutěži Štěpán Rešl z Gymnázia a SOŠ Dr. Václava Šmejkala v Ústí nad Labem

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 15.12.2012 / 15.12.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém