Orientační nabídka


 

Vyjádření hejtmana Jiřího Šulce k článku "Soc. dem. kritizuje hejtmana kvůli dopravě"

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Vyšlo v Právu dne 22. března 2006 (autor Rudofl Prchal)
 

 
 

Vyjádření hejtmana Jiřího Šulce k článku „Soc. dem. kritizuje hejtmana kvůli dopravě“

Vyšlo v Právu dne 22. března 2006 (autor Rudofl Prchal)

 

Otevřený dopis Petru Bendovi – Reakce na jeho nepravdivá tvrzení v deníku Právo

 

Vážený pane Bendo,

na jedné straně žasnu, jak „jasno“ máte v otázkách dopravní obslužnosti v Ústeckém kraji a jak dokonale víte, kdy hejtman mluví pravdu a kdy lže. Na straně druhé dobře vím, že je před volbami a znám také nařízení premiéra Paroubka, že krajské organizace ČSSD musí za každou cenu útočit na opozici. Že nesmí být neviditelné a spící, nýbrž dělat kampaň.

A tak jste nelenil a v duchu hesla o tom, že každá rána je dobrá, honem přispěchal s vysvětlením jak se vlastně věci mají. Srdečně Vám za to děkuji, protože jste tak udělal své rodné straně skutečně medvědí službu. Ani mne příliš nemrzí, že jste tak porušil dohodu o spolupráci, kterou jste kdysi osobně podepsal. Ve snaze splnit rozkaz svého cappo di tutti capi v premiérském křesle, jste vyrobil báječnou vizitku především své vlastní nevědomosti.

Pokusím se tedy alespoň rámcově uvést na pravou míru omyly, kterých jste se ve svém mediálním projevu dopustil. Domnívám se, že pokud už chcete kritizovat práci vedení Ústeckého kraje, měl byste si rozhodně vybrat nějaké téma, kterému rozumíte. Pokud je mi známo, zatím nikdy jste se nepřišel na nic informovat, nikdy jste ani nezavolal a nezajímal se jak pokračují jednání. Věřte, že pracovníci kanceláře hejtmana a třeba i já osobně bychom Vám cokoli velmi rádi poskytli a nechali nahlédnout do smluv i korespondence s DPÚK. Pak byste totiž zcela jistě věděl, proč pro nás tento partner absolutně ztrácí důvěru. Jeho vyjádření se totiž mění pomalu každým dnem. Jiná stanoviska prezentují jeho představitelé v tisku, v autobusech a na zastávkách ve městech, úplně jiná pak v dopisech a při osobních jednáních na kraji. Už jen z takových záznamů byste poznal, že jestli někdo nemluví pravdu, nejsem to rozhodně já, ale někdo jiný.

Je také zajímavé, že jako docela vysoce postavený stranický funkcionář ČSSD a navíc náměstek primátora Teplic nevíte pravděpodobně nic o zákoně o krajích a obcích. Zřejmě ani netušíte o tom, že veškerá jednání s DPÚK schvaluje Rada ÚK. Kdybyste tato ustanovení znal, pravděpodobně byste celou situaci nespojoval neustále s osobou hejtmana. Ale já vím, přítel Paroubek to nařídil…

Jenomže aritmetické úlohy by měly vycházet vždycky všem stejně. Kdybychom přistoupili na Vaše „zasvěcené“ doporučení uzavřít nevýhodnou smlouvu, připravili bychom občany Ústeckého kraje o milióny korun, které by chyběly jinde. A přesně vím odkud by se pak ozýval ryk, že ODS v čele kraje nehospodárně zachází s prostředky daňových poplatníků.

A ještě jeden postřeh na závěr: Je velice zajímavé, že členům ČSSD až k smrti vadí představa nemocnic jako akciových společností. Tam je péče o blaho občana všeobjímající a varování před nebezpečnými soukromníky nejhlasitější. Do soukromého DPÚK by však chtěli socialisté s naprostým klidem nasypat ze společné kasy o 115 milionů korun víc. Nabízí se otázka co za tím ze strany ČSSD je? Ale to už bych rozvíjel stejně komické spekulace, jakými, pane Bendo, končíte své srdceryvné prohlášení pro (rudé) Právo. A k tomu se nesnížím. Maximálně si dovolím ocitovat z prohlášení Rady Ústeckého kraje konstatování, že trváme na výpovědi Smlouvy o závazku veřejné služby pro zajištění základní dopravní obslužnosti Ústeckého kraje veřejnou linkovou dopravou, uzavřené s dopravcem Dopravní podnik Ústeckého kraje a.s. dne 30. 12. 2003. Otevírá se tak možnost vyhlásit transparentní výběrové řízení mezi dopravci a zjistit skutečnou reálnou cenu dotované dopravy. DPÚK se ostatně může do tohoto řízení přihlásit jako každý jiný dopravce, který splní zadávací podmínky. Svým přátelům to můžete klidně vyřídit.

 

S pozdravem

 

Ing. Jiří Šulc

hejtman Ústeckého kraje

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 23.3.2006 / 23.3.2006 | Zveřejnit od-do: 23.3.2006-23.4.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém