Orientační nabídka


 

Vyjádření hejtmana Ústeckého kraje ing.Jiřího Šulce k dluhům státu za provedenou sanaci nebezpečného skalního bloku

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Vyjádření hejtmana Ústeckého kraje ing.Jiřího Šulce k dluhům státu za provedenou sanaci nebezpečného skalního bloku  

Jsem rozladěn liknavým postupem státu ve věci sanace skalního bloku nad silnicí č.I/62 a nad objektem čp.87 v obci Hřensko. Stát totiž firmě AZ Sanace a.s. Ústí nad Labem, která sanaci prováděla od loňského října do počátku letošního dubna, nezaplatil, a i když to není věcí Ústeckého kraje, nemohu zůstat lhostejný k faktu, že stát poškozuje firmu která odvedla jím objednanou práci.

Na tuto skutečnost jsem mimo jiné upozornil ministra vnitra Stanislava Grosse, kterému jsem 10. března t. r.napsal, že: „Záchranné a likvidační práce vztahující se k uvedené mimořádné události byly zahájeny za existence bývalého Okresního úřadu Děčín a to jako věcná pomoc uložená bývalým přednostou Okresního úřadu ing. Jiřím Benediktem. Do konce roku předložila firma AZ Sanace, a.s., Ústí nad Labem dvě faktury za práce provedené v listopadu a prosinci a ty nebyly ani Okresním úřadem, ani jeho nástupcem proplaceny.“

Obrátil jsem se proto na dva ministry a na ústecký Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových a informoval se o jeho stanovisku k možnosti krýt některé náklady z nerozdělené části dotace Fondu solidarity Evropské unie, kterou si jako rezervu ponechalo Ministerstvo financí. Bohužel, podle názoru Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových, není možné prostředky Evropské unie použít jinak než na odstranění škod vzniklých v přímé souvislosti s povodněmi.

            Ničivá povodeň z loňského léta napáchala v Ústeckém kraji škody za 11 miliard korun. Je nepřípustné, aby obtížné odstraňování jejich následků bylo ještě více komplikováno nedořešenými vztahy souvisejícími se zánikem okresních úřadů. Jestliže stát při vyhlášeném stavu nebezpečí sanaci skalního bloku prostřednictvím bývalého Okresního úřadu v Děčíně nařídil měl by jí také zaplatit. Jako hejtman Ústeckého kraje nemohu přehlížet fakt, že nedůslednost a neúplnost reformy veřejné správy přivádí firmu z našeho kraje do druhotné platební neschopnosti a v očích veřejnosti vrhá špatné světlo na celou veřejnou správu, ať je státní či krajská. 

            Stát si v tomto případě uříznul pořádnou ostudu. Zrušil okresy, ale nikdo neřeší problémy, které po nich zbyly. Upozorňuji tedy stát, že má v Ústeckém kraji pohledávku a že pokud se společnost, která pro stát provedla práce, obrátí na soud, stát neobstojí.

                                                                                              Hejtman Ústeckého kraje

                                                                                                           Jiří Šulc

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 22.4.2003 / 21.5.2003 | Zveřejnit od-do: 22.4.2003-22.5.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém