Orientační nabídka


 

Vyjádření hejtmana Ústeckého kraje Jiřího Šulce k článku "Madar vede nemocnici v Jihlavě"

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Vyjádření hejtmana Ústeckého kraje Jiřího Šulce k článku „Madar vede nemocnici v Jihlavě“

Hejtman Dohnal je zřejmě obětí nesprávných informací, protože zřizovatelské funkce vůči Masarykově nemocnici kraj převzal od Ministerstva zdravotnictví (MZ) s tím, že dostavba byla již připravena a zahájena. Není pravda, že výběrové řízení prováděl kraj. Rada Ústeckého kraje se dvakrát obracela na MZ a žádala, aby veřejná soutěž byla zrušena a dostavba pozastavena.

Jiří Madar vypsal jako ředitel Masarykovy nemocnice Ústí nad Labem výběrové řízení na její dostavbu a odpovídal za jeho obsah, průběh  a vyhodnocení. Rovněž tak podepsal smlouvu o dílo, v které se dodavatelům zavázal k uhrazení téměř 1,3 miliard korun. Přitom ale jako správný a odpovědný manažer musel vědět, že při současném stavu podfinancovaného zdravotnictví nemá MN takřka žádnou možnost dostavbu ze svých prostředků dofinancovat. Rovněž tak RÚK ve svém usnesení stanovila, že chybějících 400 milionů korun kraj nemá a uložila Jiřímu Madarovi finanční prostředky zajistit, popřípadě rozsah dostavby zmenšit o chybějící částku. Jiří Madar se svými ekonomy dvakrát v radě kraje obhajoval, že nemocnice je schopna zaplatit dostavbu ze svého rozpočtu.

Jsem přesvědčen, že politické neshody rozhodně nejsou důvodem, proč pan Madar nepokračoval ve vedení nemocnice. Je to nesprávná informace. Podobně nesprávná je jistě i zpráva, která se v poslední době šíří po Ústí a která mluví o tom, že pan Madar byl instalován jako ředitel v Jihlavě také z politických důvodů, neboť hejtman Dohnal je z KDU-ČSL a pan Madar byl při volbách do parlamentu na kandidátce Čtyřkoalice.

 

 

 

 

Text článku:

Madar vede nemocnici v Jihlavě (19.5.2004 MFD Ústecký kraj - strana 2)

 

Ústí nad Labem, Jihlava Na první pohled to vypadá, jakoby si Ústí nad Labem vyměňovalo manažery nemocnic s krajem Vysočina. V Masarykově nemocnici v Ústí dělal donedávna ekonomického náměstka Petr Mayer, který zároveň šéfoval nemocnici v Třebíči. Teď je tomu naopak - bývalý ředitel ústecké nemocnice Jiří Madar od včerejška vede nemocnici v Jihlavě.
Madar má na severu Čech kontroverzní pověst, radní z kraje Vysočina se proto na něj ptali na všech možných místech.
"Brali jsme si reference od lidí, s nimiž v Ústeckém kraji spolupracoval, a zvažovali jsme sérii článků, která na téma tamní nemocnice proběhla tiskem. Nakonec rada vybrala jeho," uvedl včera hejtman Vysočiny František Dohnal .
Radní z Vysočiny například prověřovali, jak to bylo s rekonstrukcí ústecké nemocnice, po níž zůstal dluh 400 milionů korun. "Ukázalo se, že o tom, že to skončí takovým dluhem, věděla rada kraje od samého počátku, neboť dělala výběrové řízení a vybrala firmu, která nabídla cenu o 400 milionů vyšší, než kolik bylo k dispozici peněz. A Madar ve výběrové komisi vůbec nebyl. Říci, že přestavba skončila dluhem díky řediteli, je skutečně trošku odvážné. Podle nás, hlavním důvodem, proč nepokračoval v tamní nemocnici, byly určité politické neshody," komentoval Dohnal. Podle něj se zvažoval i fakt, že Madar před rokem řídil auto pod vlivem alkoholu. Hodně se diskutovalo i o politické angažovanosti nového ředitele.
"Věnovali jsme se hodně tomu, co se vlastně v Ústí nad Labem na přelomu loňského a letošního roku odehrávalo, zabývala se tím polovina členů rady. Mozaiku jsme skládali objektivně," soudí Dohnal.

 

 

Připravil: Vojtěch Krump, oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742

e-mail: krump.v@kr-ustecky.cz

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 20.5.2004 / 20.5.2004 | Zveřejnit od-do: 20.5.2004-20.6.2004
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém