Orientační nabídka


 

Vyjádření hejtmanky Jany Vaňhové k článkům v MF Dnes

logo ÚK
Po přečtení příspěvků redaktora Jakuba Pokorného v pátečním vydání MF Dnes, kterými se snaží navodit u čtenářů pocit něčeho nekalého a netransparentního v dotační politice Ústeckého kraje si kladu otázku: Jsou tyto články výsledkem jeho neznalosti nebo úmyslem poškodit představitele Ústeckého kraje?
 

 
 

Příspěvky měly vzbudit dojem, že se redakci podařilo něco senzačního zjistit či odhalit. Fond hejtmanky je přitom otevřený, transparentní dotační titul, jehož pravidla jsou přístupná na krajském webu včetně vzoru podání žádosti o dotaci a přehledu schválených žádostí. Nejedná se o „osobní fond“, jak redaktor uvádí, ale o regulérní dotační titul, který má svá pravidla, schvalovací a kontrolní mechanismy. Nemohu se ubránit dojmu, že redaktor je buď naprosto neznalý (neumí číst ve veřejných zdrojích?) nebo záměrně zkresluje, překrucuje či zamlčuje fakta. A to s cílem vyvolat u čtenářů pocity, že se s fondem děje něco nekalého.

Redaktor soukromých novin v příspěvku použil i vyjádření Marka Wolnera z pořadu veřejnoprávní televize Reportéři ČT. Za zvláštní pokládám propojení zavádějících názorů redaktora podnikatelského subjektu, kterým je společnost Mafra, vydávající titul MF Dnes, a redaktora veřejnoprávního média, České televize. Považuji za nebezpečné, že lživé, neúplné, zkreslené a zavádějící informace podává veřejnoprávní televize. Na zkreslování faktů u soukromých médií jsme si již, bohužel, byli nuceni zvyknout všichni.

Zásadní otázkou stále zůstává: Komu má toto jejich špinění posloužit?

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 23.9.2011 / 23.9.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém