Orientační nabídka


 

Vyjádření Jiřího Šulce k článku "Špatný hrob"

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Vyšlo v MfD dne 6. října 2005 (autor Filip Křivinka)
 

 
 

VYJÁDŘENÍ Jiřího Šulce k článku „Špatný hrob“

Vyšlo v MfD dne 6. října 2005 (autor Filip Křivinka)

 

„Vážení,

musím reagovat na poznámku Filipa Křivinky „Špatný hrob“, která vyšla 6.10. v MF Dnes Severní Čechy. Její autor bohužel vychází ze zkreslených informací. Na tiskové konferenci jsem sám řekl, že Hyundai bude asi chtít postavit svou další továrnu blízko dceřiného závodu Kia na Slovensku a že její důvody plně chápu. Kdyby však sociálně demokratická vláda měla o řešení nezaměstnanosti v Ústeckém kraji skutečně zájem, mohl závod Kia stát v našem regionu a ne na Slovensku.

Proto znovu opakuji: vadí mi, že samosprávu Ústeckého kraje vláda o jednání se strategickými investory neinformuje a o výsledcích konkrétních jednání se dovídám až z médií. Naše vlastní jednání se zástupci Hyundai nebo mé nedávné setkání s korejským velvyslancem pak vypadají jako zbytečné pokusy ovlivnit něco, co už bylo předem dohodnuto. Mám-li použít sportovní terminologii, smířím se s tím, když prohraji ve férovém závodě na cílové pásce, ale rozčiluje mě když mám běžet v závodě, z kterého jsem byl již diskvalifikován.

Trvám na tom, že Triangle je nejlépe připravená strategická průmyslová zóna v republice, její jedinou slabinou je napojení na dopravní infrastrukturu. Řešením je dobudování silnice R7, ovšem vláda sociální demokracie za posledních sedm let na této trase nepostavila ani kilometr. Díky tomu upustili od záměru stavět na žatecké zóně již tři investoři - konsorcium automobilek KIA - Hyundai, další konsorcium PSA nebo jihokorejská pneumatikářská firma Hankook. Nedávno se k této skupině přidala další firma, společnost LG Philips odešla se svým záměrem vybudovat závod na výrobu plasmových obrazovek do Polska.

Když se tedy zlobím na premiéra Paroubka za to, že jeho vláda nás neinformuje, resp. dělá málo pro to, aby přilákala na zónu Triangle strategického investora, rozhodně nepláču na špatném hrobě. Náhrobek je totiž velmi dobře čitelný, už zdálky na něm rozeznávám: ČSSD.“

 

hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc

 

 

Původní text:

06.10.2005 - FILIP KŘIVINKA - str. 01

Špatný hrob

 

K věci

Hejtman Jiří Šulc se včera ráno rozčílil na premiéra Paroubka, že jeho vláda dostatečně nenabízí žateckou průmyslovou zónu automobilce Hyundai. Odpoledne se však ukázalo, že hejtman pláče na špatném hrobě. Žatec společnost odmítla, protože chce mít svoji továrnu v Česku co nejblíže závodu své dceřiné firmy Kia na Slovensku. Mít továrnu na severozápadě Čech by se jí zřejmě nevyplatilo, a proto shání místo u Ostravy. Nezbývá než se pídit po jiné bohaté nevěstě pro žateckou zónu.

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 11.10.2005 / 11.10.2005 | Zveřejnit od-do: 11.10.2005-11.11.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém