Orientační nabídka


 

VYJÁDŘENÍ K ČLÁNKU "Čekejte, jste v pořadí"

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Vyšlo v Mladé frontě Dnes, rubrika "Z Vašich dopisů" dne 1. 7. 2004 (čtenář František Štván)
 

 
 

VYJÁDŘENÍ K ČLÁNKU „Čekejte, jste v pořadí“

Vyšlo v Mladé frontě Dnes, rubrika „Z Vašich dopisů“ dne 1. 7. 2004 (čtenář František Štván)

 

Vážený pane Štváne,

Váš příspěvek Čekejte, jste v pořadí v deníku Mladá fronta Dnes, mě přiznávám překvapil. Nevzpomínám si – a ani nikdo z mých spolupracovníků, že bychom vám někdy ukazovali prostory, kde sídlí Krajský úřad Ústeckého kraje, abyste mohl tak zasvěceně hovořit o honosných kancelářích a perfektním vybavení. Myslím, že naprostá většina úředníků se honosnou kanceláří chlubit nemůže a často musí v kancelářích pro dva pracovat tři lidé. Stejně tak perfektní vybavení – používáme zcela průměrné vybavení, které by Vás asi neoslnilo, pokud byste u nás kdy byl a s našimi podmínkami se seznámil.

Ne že bych už žehrání na honosná sídla a kanceláře ještě neslyšel. Každému, kdo je ochoten naslouchat, ale dokážu podobné „teorie z české hospody“ vyvrátit a naši práci v Ústeckém kraji obhájit. Zcela jinak ovšem působí tato nepodložená a urážlivá tvrzení, jsou-li otištěna na stránkách novin, kde jaksi dostávají punc „zasvěceného“ názoru. I přesto si stále myslím, že pád posledního vládního kabinetu je pro tuto zemi jednou z nejlepších událostí, neboť tato vláda odmítala krajům přidělení takového objemu finančních prostředků, aby mohly svá území spravovat skutečně podle vůle zastupitelů volených v demokratických volbách a aby se konečně naplnila reforma veřejné správy. Vláda Vladimíra Špidly vytrvale hájila stav, v němž představitelé krajů fungují pouze jako statisté pro výkon značně centralistické státní moci s výrazným omezením vlivu a skutečných pravomocí samospráv.

Ústecký kraj se svými prostředky hospodaří s vynikajícími výsledky, umí šetřit a je držitelem jednoho z nejlepších ratingů, dokládajících jeho dobré „ekonomické zdraví“. Ostatně, při troše dobré vůle byste tyto informace našel na krajských internetových stránkách.

Vyzývám vás, abyste upustil od vymyšleného a zbytečného osočování, zanechávajícího ve čtenářích trpkou příchuť a skvrnu hany na práci lidí, kteří se skutečně snaží dělat něco pro ostatní. Anebo pokračujte, ovšem přijďte mi své názory říci osobně, jak se říká, do očí. Jsem přesvědčen, že vyvrátím každou Vaši námitku, budete–li mít odvahu sednout si mnou k jednomu stolu. A navíc se budete moci na vlastní oči přesvědčit, jak „honosné“ jsou prostory úřadu, kde sídlí Ústecký kraj…

                                                                                              Jiří Šulc

                                                                                              hejtman Ústeckého kraje

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 9.7.2004 / 17.7.2006 | Zveřejnit do: 31.12.2004
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém