Orientační nabídka


 

VYJÁDŘENÍ K ČLÁNKU "Dráždil si uvědomil, že Evropská unie je kolos"

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Vyšlo v Deníku Směr dne 6.10.2004 (autor Karel Otcovský)
 

 
 

VYJÁDŘENÍ K ČLÁNKU „Dráždil si uvědomil, že Evropská unie je kolos“

Vyšlo v Deníku Směr dne 6.10.2004 (autor Karel Otcovský)

 

            Deník Směr otiskl 6. října článek „Dráždil si uvědomil, že evropská unie je kolos“, který se věnuje účasti zástupců města Dubí na akci Open Days v Bruselu. Bohužel, text informuje čtenáře o cestě starostky a místostarosty Dubí nepřesně. Představitelé města Dubí nebyli členy krajské delegace a Ústecký kraj ani jejich cestu do Bruselu nefinancoval.

            Tato zavádějící informace a následné vyjádření zástupců města Dubí zkresluje význam účasti kraje na akci Open Days. Ten spočíval především v prezentaci kraje a v navázání nových partnerských kontaktů se zahraničními regiony. Ústecký kraj v neposlední řadě také využil tuto příležitost pro poděkování Evropské unii za pomoc s obnovou regionu po povodních v roce 2002.

           

Původní text:

Dráždil si uvědomil, že evropská unie je kolos

6.10.2004 Deník Směr str. 17 Teplicko

Karel Otcovský

 

Dubí - Starostka a místostarosta města Dubí byli členy delegace reprezentující v Bruselu Ústecký kraj v rámci projektu Open Days (Dny otevřených dveří).

            Čtyřdenní akci pořádalo generální ředitelství Evropské komise pro regionální politiku ve spolupráci s vládní agenturou CzechInvest. Cílem bruselských Open Days bylo představení zastoupení evropských regionů sídlících v Bruselu šírší veřejnosti formou výstav, workshopů a seminářů.

            "Ústecký kraj nemá v Bruselu své zastoupení. Proto jsme přijali nabídku CzechInvestu, který umožnil prezentaci samosprávy Ústeckého kraje v prostorách stálého zastoupení České republiky. Návštěvníkům jsme představili naše investiční příležitosti," uvedl hejtman Jiří Šulc.

            Pozvání zúčastnit se osobně této prezentace přijalo vedení dubské radnice. "V Bruselu jsme návštívili instituce EU, absolvovali řadu neformálních setkání a doprovodný program. Až na místě jsme si uvědomili o jak velký kolos se jedná," vzpomněl po návratu na sever Čech dubský místostarosta Jan Dráždil.

            Na otázku proč vlastně hned dva představitelé města vyrazili do sídla evropského společenství odpověděl, že oba zajímá struktura a systém práce EU. "Došlo nám, jak jsou důležité volby do evropského parlamentu. Zvolení poslanci zastupují v Bruselu zájmy České republiky a získávají možnosti pro její rozvoj," povšiml si Dráždil.

            Místostarosta dále uvedl, že získané poznatky lze využít v komunálních podmínkách. "Získali jsme cenné podněty z různých koutů Evropy. S podobnými problémy jako my se potýkají také třeba ve Francii či Španělsku. Pro nás je důležité zjištění, že je lze prostřednictvím europoslanců prezentovat na nejvyšší scéně, a pokusit se tak o jejich řešení."

 

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 19.10.2004 / 17.7.2006 | Zveřejnit do: 31.12.2004
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém