Orientační nabídka


 

VYJÁDŘENÍ K ČLÁNKU "Hejtman Šulc jednal v regionu s Ambrozkem"

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Vyšlo v Denících Bohemia Litoměřicko dne 22. dubna 2005 (autor ker)
 

 
 

VYJÁDŘENÍ K ČLÁNKU „Hejtman Šulc jednal v regionu s Ambrozkem“

Vyšlo v Denících Bohemia Litoměřicko dne 22. dubna 2005 (autor ker)

 

Vyjádření hejtmana Jiřího Šulce:

Cílem návštěvy ministra životního prostředí ČR Libora Ambrozka v našem kraji rozhodně nebylo politikaření, jak se nám snaží autor článku naznačit. Ministr Ambrozek přijel do Ústeckého kraje na mé pozvání, impuls k němu dal ovšem on sám – problematika životního prostředí nejzdevastovanějšího koutu České republiky ho opravdu velmi živě zajímá a také o ní velmi mnoho ví a o mnoha řešeních má zcela konkrétní představu. Jeho návštěva se ovšem odehrála v období vrcholící krize vlády ČR a tak je zcela pochopitelné, že jsme téma politiky při našich už neformálně vedených rozhovorech vynechat nemohli. Rozhodně ale odmítám do písmene nepravdivé tvrzení v textu, podle něhož jsme se při ministrově návštěvě zabývali především postoji členů severočeské ODS k lidovcům, což nám mělo zabrat tolik času, že jsme vynechali návštěvu Štětí. Pokud by se autor článku informoval u zdroje, tedy u tiskové mluvčí ÚK nebo u mne, pak by věděl, že Štětí jsme nevynechali, že jsme zde navštívili kompostárnu!

Hlavním bodem návštěvy ministra životního prostředí Libora Ambrozka v Ústeckém kraji bylo jednání se zástupci obce Horní Jiřetín, kde jsme diskutovali o problematice pokračování těžby hnědého uhlí v souvislosti s platným vládním usnesením o ekologických limitech hornické činnosti. V obci se v odpoledních hodinách uskutečnila i tisková konference, jíž se účastnili i zástupci mostecké redakce Deníků Bohemia. Bohužel, ne každý novinář využil pozvání k dalším neformálním rozhovorům přímo na „místě činu“ – na hranici těžní jámy lomu ČSA a tohoto volného pokračování tiskové konference se již novináři z Deníků Bohemia nezúčastnili. Z připravovaného programu jsme bohužel vypustili oběd v Mostě, abychom stihli návštěvu kompostárny ve Štětí. Skutečně mě mrzí, že jste nevyužili mnoha možností, jak si zajistit spolehlivé a pravdivé informace. Že si redaktor nedokáže takového informace obstarat od svých kolegů ze sesterské redakce a zjišťuje je u lidí, které jsem v průběhu návštěvy ministra Ambrozka ani nezahlédl, to nepovažuji za dobou vizitku pro jakýkoliv deník. Ostatně, já sám jsem byl k dosažení na mobilním telefonu a s řadou novinářů jsem skutečně hovořil.

 

Původní text:

 

Hejtman Šulc jednal v regionu s Ambrozkem

Litoměřicko - Do roudnického vinařství vzal včera hejtman Jiří Šulc ministra životního prostředí Libora Ambrozka. Podle oficiálních informací jednali o problémech životního prostředí v kraji. Podle neoficiálních si ministr zjišťoval případnou podporu lidovců ze strany ODS, za kterou je hejtman ve své funkci zvolen.

            Původně měly vést kroky obou mužů také do Štětí, tam se ale podle vyjádření místostarosty Antonína Šimrala neukázali. Byli ale v Roudnici, odkud cestovali dále na sever. "Jednání sem přítomen nebyl. Odehrávala se na vinařství," uvedl roudnický starosta Zdeněk Kubínek.

            Ekologických témat se ministrova návštěva dotkla například v tom smyslu, že jednal mimo jiné se starostou Horního Jiřetína o limitech hnědouhelné těžby. "Ministr konstatoval, že se stávajícimi limity není třeba hýbat," uvedl Vojtěch Krump z odboru informací a vnějších vztahů ústeckého Krajského úřadu.

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 9.5.2005 / 17.7.2006 | Zveřejnit do: 9.6.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém