Orientační nabídka


 

Vyjádření k článku Kraj vyčlenil milión na kulturní akce

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Vážený pane vydavateli,

            dne 24. února 2003 otiskly Deníky Bohemia na straně 2 v rubrice Ústecký kraj zprávu pod titulkem Kraj vyčlenil milión na kulturní akce. Sděluji Vám, že tato zpráva obsahuje nepravdivé informace o dotacích, které Ústecký kraj v letošním roce rozdělí na podporu kultury. V důsledku toho Vás žádám o otištění tiskové odpovědi (v přiloženém znění), jak ukládá zákon č. 46/2000 Sb.

Očekávám, že redaktoři Deníků Bohemia si budou v budoucnu lépe ověřovat informace a nebudou svými nepravdivými informacemi podněcovat pochybnosti o dotační politice kraje.

Text tiskového sdělení:

            Ústecký kraj v loňském roce rozdělil v rámci dotaci na kulturní akce 2 miliony korun, letos rozděluje 2,5 milionu korun. Rozdělení těchto financí je však jiné než v minulosti. „V první části je oddělena dotace kulturním zařízením regionálního významu, jako jsou například Městská divadla v Mostě a Ústí nad Labem, ústecké Činoherní studio nebo Severočeská filharmonie. Dále kraj podporuje kulturní akce velkého významu, na kterých přímo spolupracuje – například sochařské sympozium, které pořádá Galerie H ve Vejprtech.  Částky pro tato zařízení a akce jsou začleněny přímo do rozpočtu odboru kultury Krajského úřadu Ústeckého kraje,“ uvedl náměstek hejtmana Zdenek Lavička. „Druhá část prostředků, konkrétně 1,1 milionů korun, vyčleněných na podporu kultury bude rozdělena v rámci Programu podpory místní kulturní a divadelní činnosti na rok 2003. Prostředky z tohoto programu jsou určeny pro kulturní organizace menšího rozsahu včetně fyzických osob,“ řekl náměstek hejtmana Zdeněk Lavička.

V článku je uvedeno, že na úkor kultury a památkové péče získaly prostředky K-centra pro drogově závislé. Tato informace je zcela nepravdivá! Prostředky, které kraj vyčlenil na podporu rozvoje kultury, jsou rozdělovány v rámci naprosto jiných dotačních titulů, než peníze na protidrogovou politiku. Prostředky z rozpočtu Ústeckého kraje vyčleněné na protidrogovou politiku (mezi které by případná dotace pro K-centra patřila) budou rozdělovány na základě dotačního programu „Protidrogová politika 2003“. Tento program však ještě nebyl vyhlášen, protože Rada Ústeckého kraje dosud neschválila koncepci protidrogové politiky Ústeckého kraje.

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 25.2.2003 / 25.2.2003 | Zveřejnit od-do: 25.2.2003-25.2.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém