Orientační nabídka


 

VYJÁDŘENÍ K ČLÁNKU "Petice obyvatel z Lenešic zůstala zatím bez odezvy"

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Vyšlo v Deníku Lučan dne 5.5.2005 (autor vvn)
 

 
 

 

 

VYJÁDŘENÍ K ČLÁNKU „Petice obyvatel z Lenešic zůstala zatím bez odezvy“

Vyšlo v Deníku Lučan dne 5.5.2005 (autor vvn)

 

Vážení,

považuji za nutné reagovat na článek „Petice obyvatel z Lenešic zůstala zatím bez odezvy“, který vyšel 5. května v Deníku Lučan. Obsahuje zcela nepravdivou informace o tom, že Krajský úřad Ústeckého kraje neodpověděl na petici z obce Lenešice. Odpověď na petici občanů obce Lenešice proti těžbě štěrkopísků v katastrálním území Lenešice odeslal odbor kontroly krajského úřadu zástupci petičního výboru panu Karelu Ditrichovi9. března letošního roku.

V odpovědi na petici krajský úřad mimo jiné sděluje, že povolení k těžbě, neuděluje krajský úřad. Ten pouze vydává jedno z řady vyjádření (stanovisko), které by mělo být vzato v dalších řízeních v úvahu. Povolení hornické činnosti vydává příslušný báňský úřad – Obvodní báňský úřad v Mostě.

Vzhledem k tomu, že jste si opět neověřili své zdroje a nepravdivou informací o tom, že krajský úřad nereagoval na petici občanů, jste se dotkli dobrého jména Ústeckého kraje, žádám o otištění článku, který uvede věc na pravou míru.

 

 

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

původní text článku:

Petice obyvatel z Lenešic zůstala zatím bez odezvy

5.5.2005    Deník Lučan    str. 17   Lounsko, Žatecko a Podbořansko

    (vvn)    Ústecký kraj   

Lenešice - Zatím bez oficiální odpovědi zůstala petice, již zaslal na Krajský úřad Ústeckého kraje petiční výbor, zastupující obyvatele Lenešic. Ti protestují proti chystané těžbě štěrkopísku za lenešickým rybníkem.

            "Nedovedu si ani představit, že by k už tak velmi husté dopravě v obci přibylo ještě denně až padesát nákladních aut, vyvážejících písek," uvedl starosta obce Karel Nováček. Zatím jedinou odezvou na protest lenešických občanů byl telefonát z odboru životního prostředí krajského úřadu, jímž si pověřený úředník ověřoval některá fakta, na něž petice poukázala. "Lidé v obci nevěří trzení ve zprávě o dopadu těžby na životní prostředí v obci," doplnil starosta. Zpráva prakticky žádné negativní vlivy neuvádí, což se obyvatelům jeví jako účelové tvrzení.

            Naproti tomu nabídlo starostovi setkání s členy obecního zastupitelstva vedení těžební společnosti Tarmac. "Ochota k setkání je zcela na zastupitelích, kde tuto možnost projednáme na nejbližším zasedání," uvedl starosta Nováček. Ten nabídl vedení Tarmacu setkání také se všemi obyvateli Lenešic, což se ale jeví druhé straně jako nadbytečné.

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 17.5.2005 / 17.7.2006 | Zveřejnit do: 17.6.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém