Orientační nabídka


 

VYJÁDŘENÍ K ČLÁNKU "Ucho pro podnikatele"

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Vyšlo v Mladé frontě Dnes dne 2.12.2003 (čtenář Jiří Prey, Blažim)
 

 
 

VYJÁDŘENÍ K ČLÁNKU „Ucho pro podnikatele“, rubrika „Z vašich dopisů“

Vyšlo v Mladé frontě Dnes dne 2.12.2003 (čtenář Jiří Prey, Blažim)

 

Čtenář Jiří Prey si na tomto místě posteskl, že mé ucho není nastaveno směrem k občanům, ale spíš k podpoře podnikání v tom nejhorším slova smyslu. Zejména mi vytkl ničení zemědělského půdního fondu, ignorování iniciativ zemědělců a podporu silniční dopravy na úkor železnice. Pan Prey se mohl prostřednictvím tohoto deníku a také na internetových stránkách Ústeckého kraje zúčastnit ankety občanů, zaměřené na zjišťování priorit budoucího rozvoje našeho území. Mohu ho ujistit, že řešení zemědělské problematiky patří mezi priority, jimž bude vedení kraje věnovat zvýšenou pozornost a rozhodně je neignorujeme. Bohužel, krajská samospráva nemá v této oblasti dostatek kompetencí, rozhodující slovo ve všech aspektech existence zemědělců v naší zemi si ponechává Ministerstvo zemědělství, hodnocené Evropskou unií jako jeden z nejméně výkonných aparátů naší současné vlády.

            Ničení zemědělského půdního fondu rozhodně nepodporuji, jsem si velmi dobře vědom hodnoty těchto území a ceny práce generací, ke které mám hlubokou úctu. Stejně tak odmítám nařčení z jednostranné podpory silniční dopravy. Ústecký kraj se například podílí na studii proveditelnosti Eurotramu, dopravního spojení po elektrifikované železnici z Mostecka k průmyslové zóně Triangle a podílí se na přípravě železničního spojení se Spolkovou zemí Sasko. Velkou pozornost věnuji také podpoře zachování vodní dopravy na Labi. Je ovšem nesporné, že silniční doprava je v našem kraji dominantní; navíc je Ústecký kraj vlastníkem několika tisíc kilometrů komunikací. I když tedy o silniční dopravě hovořím častěji než o jiných, přesto ty ostatní nediskriminuji, nepřikládám jim menší význam a nevěnuji jim menší pozornost.

            K pochybnostem pana Preye bych také rád podotkl, že Ústecký kraj čeká na dokončení několika strategicky významných silničních staveb, včetně dálnice D8. To že jejich budování zpomaluje nevýkonný vládní aparát nás všechny citelně poškozuje, například Lounsko přišlo o významného investora, firmu Hyundai, která tu chtěl investovat 1,5 miliardy dolarů, a to je jeden příklad z mnoha. A ještě závěrem, Ústecký kraj si firmy, které se ucházejí o jeho podporu velmi pečlivě vybírá. Stačí jen náznak nesolidnosti a dáme jim na srozuměnou, že o jejich služby nemáme zájem. Proto se proti Vašim výtkám, pane Prey, rozhodně ohrazuji.

 

                                                                                  Ing. Jiří Šulc, hejtman Ústeckého kraje

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 10.12.2003 / 10.12.2003 | Zveřejnit od-do: 10.12.2003-10.1.2004
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém