Orientační nabídka


 

Vyjádření k článku "Úředníci "zazdili kruháč" u LUNY"

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Vyšlo v Týdeníku Homér dne 15.9.2005 (autor Vlasta Kolevová)
 

 
 

VYJÁDŘENÍ K ČLÁNKU „Úředníci „zazdili kruháč“ u LUNY“

Vyšlo v Týdeníku Homér dne 15.9.2005 (autor Vlasta Kolevová)

 

Vážení,

musím se ohradit proti obsahu článku „Úředníci „zazdili kruháču LUNY“, který vyšel dne 15.9.2005 v týdeníku Homér. Text obsahuje zcela nepravdivé informace a naprosto nesmyslně obviňuje Krajský úřad Ústeckého kraje. Krajští úředníci projekt mostecký kruhové křižovatky u Luny hodnotili kladně a v žádném případě ho svým stanoviskem nijak nepoškodili. Tuto skutečnost by autorka článku zjistila, kdyby se obtěžovala ověřit si získané informace a dát prostor pro vyjádření v článku i Krajskému úřadu, který ale místo toho nevybíravě napadá.

Pracovníci Krajského úřadu, konkrétně Sekretariát regionální rady NUTS II Severozápad, provádějí vstupní hodnocení projektů podaných do programu Intereg III A Česká republika – Svobodný stát Sasko, mezi něž patřil i projekt kruhové křižovatky Luna. Tento program má za cíl podporovat projekty s přeshraničním efektem. Pracovníci Krajského úřadu projekt kruhové křižovatky ve svém hodnocení doporučili.  Dalším ze subjektů, který se podílí na administraci celého programu a na hodnocení jednotlivých projektových žádostí, je tzv. Společný technický sekretariát, který projekty hodnotí především z hlediska jejich přeshraničního dopadu a úrovně přeshraniční spolupráce.  Dle názoru tohoto subjektu byla projektová žádost kruhového objezdu zpracována nedostatečně a projekt nenaplnil kritéria specifická pro program Interreg III A.  

V této souvislosti bych ráda poznamenala, že zástupci města Most jako předkladatelé projektu nevyužili možnosti konzultovat projekt se zástupci KÚ či přímo Sekretariátu regionální rady a ani s pracovníky Společného technického sekretariátu. Kdyby tak učinili, mohli se vyvarovat zbytečných chyb a pravděpodobně předejít zamítnutí projektu. 

Zcela nesmyslná je rovněž věta „Naděje na získání peněz z německé strany vypadala slibně, ale krajští…“. Dotační prostředky poskytované v rámci programu Intereg III A, pocházejí z fondů Evropské unie a úloha Německa je v tomto programu partnerská. Výše uvedený subjekt - Společný technický sekretariát - sice sídlí v saských Drážďanech, ale na jeho činnosti se rovnoměrně podílí jak německá, tak česká strana.

Vzhledem k tomu, že text článku obsahuje nepravdivé informace, které hrubě poškozují Krajský úřad Ústeckého kraje v očích veřejnosti, žádám o vydání tiskové opravy vycházející z tohoto dopisu. Uvítala bych, kdyby Týdeník Homér napříště dal v podobných případech prostor k vyjádření také kompetentním zástupcům Ústeckého kraje či jeho krajského úřadu.

 

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 21.9.2005 / 21.9.2005 | Zveřejnit od-do: 21.9.2005-21.10.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém