Orientační nabídka


 

Vyjádření k dotazům na externí poradce Krajského úřadu

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Vyjádření k dotazům na externí poradce Krajského úřadu

 

 Novináři nejrůznějších médii se ptají, kolik poradců  spolupracuje s Krajským úřadem, konkrétně s hejtmanem Ústeckého kraje Jiřím Šulcem či jeho zástupci. Počítání je snadné. Pan hejtman spolupracuje s jedním poradcem, který se soustřeďuje na oblasti rozvoj kraje, brownfields, energetiky a problematiky výstavby D8, R7 a souvisejících jednáních s SFDI, Ministerstvem dopravy a Ředitelstvím silnic a dálnic. S hejtmanem spolupracuje od prosince roku 2004, kdy s ním byla uzavřena řádná Smlouva o poskytování poradenství. Za loňský rok poradce hejtmana absolvoval téměř sto jednání, která se týkala rozvoje Ústeckého kraje. Osobně řeší problematiku systému povodňových ochran, jedná s Czechinvestem, Státním fondem dopravní infrastruktury, Ministerstvem zemědělství, dále s Římskokatolickou církví ve věci pozemků pro Západní most v Litoměřicích, s Lesy ČR, Povodím Labe, zúčastňuje se jednání o průmyslových zónách Joseph a Triangle. Připomínám, že Jiří Šulc nemá, na rozdíl od jiných představitelů samospráv asistenta, který obvykle pracuje jako zaměstnanec úřadu, což je řešení finančně daleko náročnější.

     V odboru Kanceláře hejtmana stále pracuje méně lidí, než je pro její chod optimální. Od roku 2003 po současnost jsou dlouhodobě neobsazená tři místa, za která na výplatách a odvodech Krajský úřad ušetřil celkem 2.739,879 Kč.

     Pro dokreslení celé situace je potřeba dodat, že zástupce hejtmana a náměstek (v jedné osobě) má placeného asistenta, který je zařazen mezi zaměstnance Krajského úřadu. Znamená to větší měsíční finanční nároky než služby externího poradce, který je podstatně levnější i například vzhledem k tomu, že mu Krajský úřad neplatí služební cesty, benzin, diety, ubytování apod. 

     Ostatně každý ministr české vlády má samostatný odbor poradců. Například na Ministerstvu práce a sociálních věcí působí celkem šest poradců, proto je pochopitelné, že služby externího asistenta využívá kvůli šíři své agendy i hejtman Ústeckého kraje.   

 

připravila: Šárka Roudnická, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

vedoucí oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 756

roudnicka.s@kr-ustecky.cz

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 9.3.2006 / 9.3.2006 | Zveřejnit od-do: 9.3.2006-9.4.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém