Orientační nabídka


 

VYJÁDŘENÍ k textu "Cestující bez auta"

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

VYJÁDŘENÍ hejtmana Jiřího Šulce k textu „Cestující bez auta“

ze dne 16.8. (autor pavel 173)

 

Vážený pane Pavle 173 (soudím z podpisu Vašeho mailu),

vlak, o kterém hovoříte, neprovozuje Ústecký kraj a ten také pochopitelně nerozhoduje o tom, jestli bude nebo nebude jezdit. To, že tento vlak nepatřil mezi spoje, s nimiž by jezdili pouze strojvůdce průvodčí vím, a stejně jako Vám mi tedy není jasné, proč ho České dráhy neprovozují. Ústecký kraj je povinen hradit cesty do škol, na úřady, do nemocnic, zkrátka podle definice základní dopravní obslužnosti. Jsem přesvědčen, že spoj vyrážející na svou jízdu v půl dvanácté večer prostě pod dotaci vyplácenou pro zajištění základní dopravní obslužnosti zahrnout nelze. Ústecký kraj prostě nemůže platit každý vlak a rozhodně bych byl proti tomu, aby se z peněz nás všech platila dotace pro spoj, který cestující využívají při nočních návratech bůhví odkud. Takové rozhazování jsme museli trpět od státu, ale od kraje tuto nemístnou rozmařilost, placenou z našich daní snad nečekáte! Ptejte se Českých drah, proč neprovozují vlak, který byl veřejností využíván a šly z něj tržby! Místo toho ale kladete poťouchlé řečnické otázky. Pavle 173, pokud věnujete pozornost drbům a hospodským povídačkám, potom asi stěží přijmete vysvětlení, které je racionální a odhaluje skutečný stav věcí. Ať mi to tedy věříte nebo ne, soukromé cesty si platím sám, jako by to měl ostatně dělat každý. Jistě, jako hejtman kraje mám k dispozici automobil i s řidičem, ovšem pracovní jízdy a cesty za svými soukromými záležitostmi, ať se jedná o kulturu nebo turistiku, neslučuji a rozhodně svého postavení nezneužívám, což vy ve svém příspěvku čtenářům tak neomaleně podsouváte.

Věřte, že mě stejně jako Vás mrzí postoj Českých drah, s nímž přistoupily v našem kraji k redukci spojů. Je to bohužel smutný důsledek rozhodování státu. Dokud České dráhy mohly natáhnout ruku a řekly: „Státe, dej“, tak se nemusely ohlížet, kam tyto peníze vlastně jdou a že se z nich platí i cesty vlaků, brázdících naši zemi jako duchové bez pasažérů. A že jich nebylo a ještě i nyní není málo! Nyní ale, když tyto dotace vyplácí kraj, je tato situace neúnosná. A řečeno na rovinu, zaslouží si dotaci firma, která není schopna zajistit alespoň část svých služeb bez příspěvku zvenčí? Má dostávat dotaci firma, která odmítá provozovat i spoje, které se jí mohou vyplácet? Ano, pane Pavle 173, já mám čisté svědomí a až konečně budeme mít v kraji takovou veřejnou železniční dopravu, která pokryje časové spektrum zájmů každého z nás, v čistých a útulných vozech zajišťovanou dopravci soupeřícími mezi sebou o zákazníka a předhánějícími se v nabídce veřejnosti, potom ty dvě deci klidně vypiji na Vaše zdraví.

Podepsán plným jménem

Jiří Šulc

 

 

 

 

Původní text:

Název: Cestující bez auta
E-mail: pavel73@centrum.cz
Poznámky: Do června, než se České dráhy rozhodly, po neuhrazení části ztráty krajem, zrušit poměrně vysoké procento spojů hlavně o víkendech, bylo velmi solidní noční spojení mezi Prahou a severozápadem Čech. O tom, jaké mají spojení s okolním světem lidé z obcí, ležících mimo hlavní tratě už psali jiní. Jenže takový Most je na hlavní trati. Okolo půl dvanácté odjížděl z Prahy spěšný vlak do Děčína, který měl v Ústí přípoj do Chomutova. Zatímco do Děčína vlak jezdí dál, přípoj do Chomutova byl zrušen. Otázkou je proč, když býval nejméně z 50% obsazen. A tak lidé z Mostu zapomeňte na nějaké kulturní zážitky v Praze. To se pan Šulc kasal, jak zrušené spoje nahradí autobusy /o propojení krajských úředníků s autobusovými firmami si povídají nejen vrabci na střeše!!!/, ale v tomto případě na své spoluobčany zapomněl. V noci po divadle nebo koncertě se veřejnou dopravou z Prahy do Mostu prostě nedostanete. Do okresního města!!! A tak občane, seď doma na zadku anebo si kup auto. Jistě na to v Mostě všichni mají, jako pan Šulc na krajském úřadě a navíc si k tomu zaplatí i řidiče, co kdyby si náhodou někde občan rozhodl dát někde 2 deci...
A to vše pro ekologii... Zdalipak má pan Šulc čisté svědomí v tom, co ho vedlo k rozhodnutí neuhradit ČD požadovanou ztrátu??? Vše pro blaho lidí. Až budou volby, vzpomenu si na to, pane Šulci. 

 

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 23.8.2005 / 23.8.2005 | Zveřejnit od-do: 23.8.2005-23.9.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém