Orientační nabídka


 

Vyjádření ředitele Krajského úřadu Ústeckého kraje Jiřího Kubrichta k článku V případě teroristického útoku by úřad explodoval

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Vyjádření Jiřího Kubrichta, ředitele Krajského úřadu Ústeckého kraje, k článku V případě teroristického útoku by úřad explodoval (Deníky Bohemia, 27. března 2003)

            Chtěl bych reagovat na rádoby dramatickou reportáž, která popisuje nedostatečná bezpečnostní opatření na Krajském úřadě Ústeckého kraje. Musím se zastat pracovníků ostrahy i informační služby, protože postupovali důsledně a zcela v souladu s opatřeními, které jsme vydal v souvislosti s usnesením Bezpečnostní rady státu. Ta vyhlásila I. stupeň bezpečnostní ochrany objektů, který ukládá zvýšenou ostražitost vůči osobám, které v příslušném objektu nepracují zejména pokud nesou zavazadla. Teprve III. stupeň bezpečnostní ochrany ukládá ostraze objektu fyzicky kontrolovat všechna zavazadla a případně k tomu použít i příslušnou techniku.

            Redaktoři byli do objektu KÚ vpuštěni až po té co se řádně zapsali do vrátnice do knihy návštěv. V souladu s nařízením ředitele o zvýšené ostražitosti pracovník živnostenského odboru několik minut po jejich příchodu upozornil na to, že v objektu fotografují bez doprovodu některého z pracovníků tiskového oddělení. Celá záležitost bude znovu projednána na poradě ředitele s vedoucími jednotlivých odborů. V době fungování mimořádných opatření se bohužel setkáváme se stížnostmi občanů – návštěvníků úřadu v souvislosti s komplikacemi při vstupu do budovy, jakými jsou kontroly OP nebo nutnost čekat na příslušného zaměstnance odboru.     

                                                                       Ing. Jiří Kubricht

                                                                       ředitel KÚ ÚK

V Ústí nad Labem, 27.3.2003

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 28.3.2003 / 14.5.2003 | Zveřejnit od-do: 28.3.2003-1.9.2004
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém