Orientační nabídka


 

Vyjádření ředitelky KÚÚK k článku Úředníci připravují volby pro ODS

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Jako ředitelka krajského úřadu jsem zastupitelům a veřejnosti zodpovědná za chod úřadu a proto považuji za nutné se k záležitosti vyjádřit.
 

 
 

Reakce na článek „Úředníci připravují volby pro ODS“

 

31. října 2005 uveřejnila ČTK ve svém zpravodajství článek s výše uvedeným názvem. Informace, které článek obsahuje, jsou podány způsobem, který neoprávněně vrhá krajský úřad a potažmo i další krajské úřady v ČR do nepříznivého světla. Jako ředitelka krajského úřadu jsem zastupitelům a veřejnosti zodpovědná za chod úřadu a proto považuji za nutné se k záležitosti vyjádřit:

 

1.     Ke zneužití  úředníků v našem úřadě nedošlo. Dotyčná úřednice čerpala v den, kdy na požádání pana hejtmana odeslala e-mail svým bývalým kolegům v jiných krajích, náhradní volno a tudíž vyvíjela tuto aktivitu ve svém volném čase.

2.     Po přešetření okolností případu konstatuji, že se vzhledem k výše uvedené skutečnosti nejedná o stranické zneužívání. I úředník má právo být členem politické strany, při výkonu své práce se však musí za všech okolností chovat nestranně. Neshledala jsem, že by dotyčná úřednice byla stranicky zneužita, pokud by tomu tak bylo, měla právo žádost hejtmana odmítnout.

3.     Zda došlo konáním naší úřednice ke zneužití pracovníků jiných krajských úřadů, musí posoudit příslušní ředitelé krajských úřadů, kterým byl e-mail doručen.

 

Na závěr si neodpustím několik otázek:

 

Je v pořádku, když Česká tisková kancelář (ČTK), veřejnoprávní instituce, národní tisková a informační agentura, jejímž posláním je poskytovat objektivní a všestranné informace pro svobodné vytváření názorů, poskytne veřejnosti neověřenou informaci, která ve svém důsledku veřejnost poškodí?

 

Je v pořádku, když médím poskytne text e-mailové zprávy jiné osoby úředník, jehož povinností je zdržet se jednání, jež by závažným způsobem narušilo důvěryhodnost územního samosprávného celku?

 

Já mám jasno a odpovědi znám, jsou jednoznačné.

 

Lydie Šťastná, Mgr.

Ředitelka Krajského úřadu Ústeckého kraje

 

                                     

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 7.11.2005 / 7.11.2005 | Zveřejnit od-do: 7.11.2005-7.12.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém