Orientační nabídka


 

Vyklice se vrátí na mapu kraje

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Vyklice se vrátí na mapu kraje

Tisková zpráva ze dne 21.6.2002

Vyklice se vracejí na mapu Ústeckého kraje. Do několika let by se mohly do obnovené obce s názvem Nové Vyklice stěhovat první rodiny. Podle zástupce hejtmana Ústeckého kraje Pavla Tošovského snaha o obnovu Vyklic, které musely před lety ustoupit těžbě uhlí, plně zapadá do koncepce revitalizace severních Čech. „Nelze omezovat revitalizaci jen na obnovu krajiny. Především se sem musejí vrátit lidé,“ řekl.

O plánu na  obnovu obce jednal Pavel Tošovský dnes (pátek 21.6.2002)  se zástupci Sdružení občanů Vyklic, města Chabařovice a Palivového kombinátu a projektantem.

Založením obce vyvrcholí mnohaleté úsilí Sdružení občanů Vyklic, z nichž mnozí tu žili a chtějí se sem vrátit. „Nové Vyklice jsou dostatečným zadostiučiněním za 115 obcí, které těžba uhlí vytlačila z mapy,“ zdůraznil Pavel Linhart ze Sdružení občanů Vyklic.

„Obec vznikne mezi Chabařovicemi a Roudníky poblíž budoucího jezera a bude územně spadat pod Chabařovice. Ty ztratily v důsledku důlní činnosti jednu čtvrtinu své rozlohy a více než 1000 obyvatel,“ uvedl starosta obce Jiří Záhořík. Proto je znovuzrození Vyklic plně v souladu  se zájmem města i Ústeckého kraje.

Všichni účastníci dnešního jednání se shodli na nejpřijatelnější variantě umístění Nových Vyklic a na nutnosti co nejrychleji projednat územní plán. S Novými Vyklicemi už počítá i územní plán vyššího územního celku, který zpracovává Ústecký kraj. „Jsem rád, že se Nové Vyklice vracejí na mapu Ústeckého kraje, je to hmatatelný výsledek naší práce ve prospěch občanů. Je třeba znovu osídlit zpustošená místa, i to je jeden z důvodů pro existence kraje,“ uzavírá P. Tošovský.

Připravil: Ing. Luboš Miltner, oddělení informací a styku s veřejností

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 21.6.2002 / 21.6.2002 | Zveřejnit od-do: 21.6.2002-21.9.2002
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém