Orientační nabídka


 

Výletní loď Porta Bohemica opět brázdí Labe

pb
Ačkoliv to vypadalo, že nepříznivá situace na řece Labi ukončila plavbu lodi Porta Bohemica, tak se nenechme mýlit. Děčínské rejdařství Labská plavební společnost tento bezmála sto let starý skvost lodního stavitelství opět probudila k životu.
 

 
 

„Museli jsme zrenovovat interiéry, dát lodi nová nátěr, ale to jsou ty nejmenší věci,“ říká jednatel společnosti Ing. Martin Komrska.

„Jezdíme hlavně do Německa, ale nechce ošidit i naši krásnou zem, tak jsme otočili jednu z našich lodí i do vnitrozemí.“

Staronová ikona osobních lodí na Labi nyní jezdí na lince Ústí nad Labem – Litoměřice, čehož začínají hojně využívat nejen Ústečané, ale i lidé z dalších částí Ústeckého kraje. Díky nízkému stavu vody pod Střekovským zdymadlem je výchozí přístaviště Vaňov, odkud majestátní loď s archaickými tvary evokující dobu parolodí vyplouvá na svou každodenní plavbu. Na její palubě lze pohodlně dojet beze spěchu během necelých třech hodin dorazit do města památek, či do jiných přístavišť při cestě, kde loď pravidelně staví.

„Ten pohled na okolní krajinu si z auta, vlaku či autobusu takhle nevychutnám,“ říká pan Petr Mareček z Teplic. A má pravdu. Skalami a kopci Českého Středohoří lemovaná řeka skýtá pohledy nevídané, stojící za pozornost.

 

Foto, text: Miroslav Neumaier

pb

 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 17.7.2015 / 17.7.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém