Orientační nabídka


 

Výstava o pěstounství v kraji měla kladné ohlasy

Ústecký kraj pořídil po vzoru výstavy pěstounů od Nadace J&T vlastní výstavu 13 fotografií pěstounských rodin, kteří jsou občané našeho kraje. A stejně jako výstava, která byla zapůjčena od uvedené nadace v roce 2022, sklidila i tato velký zájem obyvatel. Byla vystavována na různých veřejných místech měst Ústeckého kraje a také při různých akcích pro rodiny s dětmi, které realizoval Ústecký kraj nebo jeho partneři. Celkem bylo pořízeno 26 velkoformátových fotografií.
Tisková zpráva ze dne 8. ledna 2024
Pěstounská péče výstava shrnutí
 

 
 
Slavnostní vernisáž byla součástí programu Dne pěstounství, který Ústecký kraje realizoval ve spolupráci s partnery – Městem Louny, Městskou knihovnou Louny, Náhradními rodinami Ústeckého kraje a dalšími organizacemi dne 16. září 2023 na Výstavišti v Lounech. Autorkou fotografií je renomovaná fotografka Alena Borlová, která spolu s náměstkem hejtmana pro sociální věci Jiřím Kulhánkem a starostou Města Louny Milanem Rychtaříkem představili výstavu veřejnosti.

Výstava následně putovala do Mostu, kde vyla vystavena v Obchodním centru Central. Byla představena v rámci kampaně Říjen pro neziskovky, kterou zajišťuje Statutární město Most. V říjnu byla výstava pěstounů představena v Litoměřicích, kde byla ke zhlédnutí v divadle K. H. Máchy v rámci 13. ročníku divadelní benefice ochotnických souborů. Zároveň byla vystavena v Kulturním centru v Litoměřicích. Organizátorem byla obecně prospěšná společnost Centrum pro náhradní rodinnou péči.

V říjnu byla „černobílá“ variace výstavy představena ještě v Mostě, Teplicích a Ústí nad Labem. V mostecké knihovně se konala v rámci autorského čtení Hany Brodníčkové pod názvem „Pěstounství očima spisovatelky Ludmily Jonákové“, kterou pořádala organizace Maják – platforma pro rozvoj, z. s., ve spolupráci s dalšími partnery.

Následně výstava putovala do sídla krajského úřadu v Ústí nad Labem, kde se stala součástí odborné konference na téma „Citová vazba a děti v pěstounské péči“, kterou pořádal Ústecký kraj na konci listopadu.

Vloni výstavu viděli také návštěvníci, kteří si nenechali ujít akci, kterou pořádala firma J plus S, s. r. o. – den otevřených dveří v bývalé dětské ozdravovně v Jetřichovicích.

Výstava „Jsem pěstoun v Ústeckém kraji“ je jedním z projektů, které Ústecký kraj a jeho partneři realizují v průběhu celého roku v rámci osvětových kampaní. Výstava se stala také vhodným doplňkem akcí pořádaných nejen pro rodiny dětmi v rámci městských či jiných slavností. Cílem akcí je představit veřejnosti poslání pěstounské péče, zároveň poděkovat stávajícím pěstounům za jejich náročnou práci, ale také oslovit i potenciální nové pěstouny.

Ústecký kraj děkuje partnerům: orgánům sociálně-právní ochrany dětí měst Ústeckého kraje, organizacím doprovázející pěstouny a dalším organizacím, které poskytují své služby rodinám s dětmi za celoroční spolupráci.

Výstava putovala skrz region. Lidé si ji mohli prohlédnout také v Litoměřicích
Výstava putovala skrz region. Lidé si ji mohli prohlédnout také v Litoměřicích

V mostecké knihovně se konalo autorské čtení Hany Brodníčkové
V mostecké knihovně se konalo autorské čtení Hany Brodníčkové

 

Pro veřejnost byly fotografie vystaveny také v mosteckém OC Central
Pro veřejnost byly fotografie vystaveny také v mosteckém OC Central

 

Bývalá ozdravovna v Jetřichovicích na Děčínsku byla také dějištěm výstavy
Bývalá ozdravovna v Jetřichovicích na Děčínsku byla také dějištěm výstavy

 

 


 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 8.1.2024 / 8.1.2024 | Zveřejnit od: 8.1.2024
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém