Orientační nabídka


 

Výzkumně-vzdělávací platforma se zabývala výzvou pro projekty na podporu vědy a výzkumu

VaV
Na krajském úřadě proběhlo za účasti radní Ivy Dvořákové, zástupců Ministerstva životního prostředí, Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, Technologické agentury České republiky, Českého vysokého učení technického v Praze, Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP) a dalších subjektů jednání Výzkumně-vzdělávací platformy Ústeckého kraje. Hlavním bodem setkání byla podpora projektů aplikovaného výzkumu z Operačního programu Spravedlivá transformace.
 

 
 
Tisková zpráva ze dne 7. března 2024

Cílem jednání Výzkumně-vzdělávací platformy Ústeckého kraje bylo projednat s Ministerstvem životního prostředí podmínky a harmonogram výzvy pro projekty na podporu vědy a výzkumu. 

„V Ústeckém kraji jsou připravené projekty na podporu vědy a výzkumu, jak krajské univerzity – UJEP, tak i dalších regionálních výzkumných center. Přínosné je, že tyto projekty mají za partnery univerzity mimo náš kraj, daří se nám tak přilákat výzkumníky do našeho kraje prostřednictvím zapojení fakult jiných vysokých škol. Výzkumné projekty přinesou zajímavé příležitosti pro studenty a doktorandy UJEP. Díky podpoře aplikovaného výzkumu se posílí také spolupráce s firmami v kraji. S Ministerstvem životního prostředí jednáme o podpoře ve výši až 1 miliardy korun pro projekty na podporu vědy a výzkumu pro náš kraj z Operačního programu Spravedlivá transformace,“ uvedla radní Ústeckého kraje pro oblast přípravy a realizace projektů Iva Dvořáková.

1
Na krajském úřadu proběhlo jednání Výzkumně-vzdělávací platformy Ústeckého kraje

2
Za Ústecký kraj byla přítomna radní Iva Dvořáková (druhá zprava)

 
Zodpovídá: Ing. Karolína Druxová
Vytvořeno / změněno: 13.3.2024 / 13.3.2024
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém