Orientační nabídka


 

Významné příspěvky ze Státního fondu dopravní infrastruktury

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Státní fond dopravní infrastruktury (SFDI) se bude významně podílet na dvou projektech plánovaných Ústeckým krajem. Výbor SFDI rozhodl, že se z 80 % nákladů bude podílet na "Eurotramu, studii proveditelnosti" a dále na "Diagnostice silnic II.a III. tříd poškozených povodněmi".
 

 
 

Významné příspěvky ze Státního fondu dopravní infrastruktury

Tisková zpráva ze dne 19.8.2003

 

           

Státní fond dopravní infrastruktury (SFDI) se bude významně podílet na dvou projektech plánovaných Ústeckým krajem. Výbor SFDI rozhodl, že se z 80 % nákladů bude podílet na „Eurotramu, studii proveditelnosti“ a dále na „Diagnostice silnic II.a III. tříd poškozených povodněmi“. Maximální příspěvek na Eurotram je 440 tisíc korun, na projekt diagnostiky silnic SDFI vyčlenil maximálně 768 tisíc korun. Vyplacení příspěvku je závislé na dodržení postupu výběru firem, které tyto práce na objednávku Ústeckého kraje provedou, zejména v ohledem na dodržení zákona „O zadávání veřejných zakázek“. SFDI si vyhradil, že při nižší ceně zakázky poměrně sníží i výši příspěvku, zachová ovšem poměr uhrazení 80 % nákladů.

            Oba projekty představitelé Ústeckého kraje řadí mezi velmi významné pro budoucí rozvoj území. Náměstek hejtmana Ústeckého kraje Jaroslav Foldyna vysvětluje: „ Eurotram je projekt regionální kolejové dopravy, který spojí všechny důležité průmyslové zóny na Mostecku, Chomutovsku a Litvínovsku, včetně naší největší, žateckého Trianglu. Než ale začneme investovat a žádat o miliardy Evropskou unii, musíme stoprocentně znát ekonomické vstupy a výstupy, jak stavby Eurotramu, tak budoucího provozu. Bez studie proveditelnosti prostě nemůžeme tento projekt zahájit. Také projekt diagnostikování  stavu silnic II.a III. třídy v majetku kraje je velmi důležitý. Státní fond dopravní infrastruktury našemu kraji poskytl na nejdůležitější opravy těchto komunikací po loňských povodních bezmála 130 milionů korun. Zároveň SDFI vyplácí příspěvky na jejich celoroční údržbu, a tak je zřejmé, že chce podrobně znát jejich stav stejně tak jako my.“

 

Vydala: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

 

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 19.8.2003 / 19.8.2003 | Zveřejnit od-do: 19.8.2003-19.9.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém