Orientační nabídka


 

Výzva starostům

 

 
 
Vážené paní starostky a páni starostové!

 

            Všichni víme, že výsledky stavební činnosti na venkově jsou za posledních 20 let značně rozsáhlé a mají různou kvalitu. Zdařilá stavební a architektonická díla si však zasluhují větší pozornost i zveřejnění. Považujeme za společenskou chybu, že se veřejnost o těchto dílech nedoví. Je potřebné, aby působivé příklady, v nichž se spojily odborné znalosti a vztah k venkovskému prostředí, byly evidovány, oceněny a publikovány.

 

            Proto jsme iniciovali, aby soutěž Vesnice roku byla doplněna o ocenění „Zlatá cihla v Programu obnovy venkova“. V ní budou hodnoceny rekonstrukce, obnovy, dostavby i novostavby. Letos budou tyto realizace hodnoceny ve všech krajích poprvé. Věříme, že se ocenění Zlatou cihlou zakoření.

 

            Nezůstane však jen u ocenění v soutěži. V loňském roce Spolek pro obnovu venkova ČR ve spolupráci s MMR ČR vydali knihu „STAVBY VENKOVA“, která je první knížkou edice, v níž budeme každým rokem pokračovat. Cílem je publikovat a propagovat příkladné a působivé stavby našeho venkova. Díla oceněná Zlatou cihlou obnovy venkova budou její součástí.

 

            Dovolujeme si Vás upozornit na význam ocenění Zlatou cihlou a doporučujeme Vám, abyste se do nové části soutěže přihlásili. Je to příležitost, abyste díla vzniklá ve Vaší obci prezentovali široké veřejnosti.

 

     

Mgr. Eduard Kavala

předseda SPOV ČR

 

 
Zodpovídá: Zdenka Opočenská
Vytvořeno / změněno: 21.4.2011 / 21.4.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém