Orientační nabídka


 

Vznik vzdělávacího centra v Libverdě podpoří kraj sedmi miliony korun

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Vznik vzdělávacího centra v Libverdě podpoří kraj sedmi miliony korun
Náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka a krajský radní Pavel Kouda jednali 1. března s ředitelem Střední zahradnické a zemědělské školy A.E. Komerse Děčín - Libverda Libore Kuntem o realizaci projektu se "Zahradnicko zemědělské vzdělávací centrum Ústeckého kraje Libverdský dvůr".
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 1.3.2006

 

Vznik vzdělávacího centra v Libverdě podpoří kraj sedmi miliony korun

 

Náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka a krajský radní Pavel Kouda jednali 1. března s ředitelem Střední zahradnické a zemědělské školy A.E. Komerse Děčín – Libverda Libore Kuntem o realizaci projektu se „Zahradnicko zemědělské vzdělávací centrum Ústeckého kraje Libverdský dvůr“.

„V rámci tohoto projektu by se mělo v Libverdě vzniknout vzdělávací centrum pro zahradníky, zemědělce nebo ekology. Centrum však nebude určeno jen pro studenty středních škol, využívat by ho měli i pedagogové nebo účastníci rekvalifikačních kurzů,“ uvedl ředitel školy Libor Kunte. Jedná se o jeden z prvních projektů, který byl v roce 2004 předložen do Společného regionálního operačního programu.

„Náklady na realizaci projektu, který je financován z evropských fondů, státní dotace a příspěvku kraje, by měly být bezmála 25 milionů korun, kraj přispěje přibližně sedmi miliony korun,“ uvedl náměstek hejtmana Radek Vonka.   

Projekt počítá s tím, že kapacity centra bude využívat nejen zemědělská škola z Libverdy ale i další, podobně zaměřené školy a učiliště z Ústeckého kraje. Projekt se skládá z technologické a stavební části. V technologické je řešen nákup moderních zemědělských strojů a vybavení, které budou žáci využívat, stavební pak řeší rekonstrukci budovy ve které vzniknou ubytovací kapacity a prostory pro výuku. „Studenti v Libverdě dostanou možnost pracovat s moderními stroji a novým technickým vybavením. Doufám, že tento projekt by mohl sloužit jako příklad dobrého využití evropských peněz pro další zvýšení kvality vzdělávání v našem kraji,“ poznamenal radní Pavel Kouda.

 

 

 

připravil: Vojtěch Krump, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742

krump.v@kr-ustecky.cz

 

 

Vznik vzdělávacího centra v Libverdě podpoří kraj sedmi miliony korun

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 2.3.2006 / 2.3.2006 | Zveřejnit od-do: 2.3.2006-2.4.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém