Orientační nabídka


 

Workshop o českém lázeňství a turistice v bruselském sídle Výboru regionů

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
1
Další z akcí "Czech Reg Days" se uskutečnila v sídle Výboru regionů v Bruselu ve středu 25. března. Byl jí workshop cestovního ruchu a lázeňství. Představil se tu rovněž Ústecký kraj.
 

 
 

Tisková zpráva z 30. března 2009

V rámci předsednické aktivity naší země v Radě Evropské unie a jako součást Dnů českých regionů (Czech Reg Days) v belgickém Bruselu se minulý týden uskutečnil ve Výboru regionů v sídle EU miniveletrh a pracovní konference s tématem „Cestovní ruch a lázeňství - vytváření silnějšího prostředí.“

   Cílem tohoto workshopu cestovního ruchu v rámci Dnů regionů ČR 2009 bylo představení aktivit českých krajů v oblasti cestovního ruchu, hovořilo se o tom,. Jak je jednotlivými kraji podporován, a to včetně spolupráce veřejného a soukromého sektoru. Odborníci analyzovali také marketingové strategie v oblasti cestovního ruchu, prezentovány byly dobré příklady spolupráce a využívání prostředků Evropské unie k rozvoji regionálního cestovního ruchu. Miniveletrh byl i nabídkou  krajským podnikatelům z oblasti turismu  získat nové konkrétní obchodní kontakty; vždyť jeho spolupořadatelem byla také agentura CzechTourism.

   V úvodu konference promluvil prezident Výboru regionů Luc Van den Brande, večerní setkání pak zahájil velvyslanec ČR v Belgii Vladimír Müller. Na veletrhu a workshopu se prezentoval samozřejmě i Ústecký kraj, jenž patří k nejaktivnějším regionům naší země v Bruselu a podílí se na organizaci řady doprovodných akcí současného českého předsednictví v EU. Vlastní expozici v Bruselu připravil Ústecký kraj prostřednictvím Markéty Pokorné, své zástupkyně v Bruselu a pracovnic odboru regionálního rozvoje krajského úřadu - O. Pechové a O. Kolocové. Společně se během bruselské středy ujaly jednání s odborníky i zástupci touroperátorů převážně ze zemí Beneluxu. Jak nám řekla Markéta Pokorná, náš region v Bruselu získal nové kontakty na místní specialisty na cestovní ruch, z nichž někteří již nyní uvažují o zájezdech Belgičanů do Ústeckého kraje.

   K dobré atmosféře na bruselském pracovním setkání o cestovním ruchu a lázeňství obzvlášť přispělo více než sto účastníků a Ústecký kraj se tu prezentoval nejen zajímavými a oblíbenými destinacemi s dostatkem kvalitních propagačních materiálů, ale také regionálními potravinářskými a nápojovými specialitami.

Připravil Zbyněk Šebesta,

oddělení tiskových informací,

kancelář hejtmana Ústeckého kraje,

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 742, sebesta.z@kr-ustecky.cz

www.kr-ustecky.cz

Veletrh

Stánek ÚK

Večerní setkání
(Snímky pořídila v Bruselu Markéta Pokorná)

 

 

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 30.3.2009 / 30.3.2009 | Zveřejnit od-do: 30.3.2009-29.4.2009
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém