Orientační nabídka


 

Z bohušovického sněmu dobrovolných hasičů

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
6
Dvaadvacet delegátů s hlasem rozhodujícím a další s hlasem poradním diskutovalo v sobotu 18. dubna na krajském sněmu okresních Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska. V Bohušovicích nad Ohří se rozhodovalo o dalším směřování dobrovolných hasičů. Starostou KSH ČMS byl opět zvolen Jiří Henc.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 21. dubna 2015

Jak řekl v průběhu rokování Jiří Čermák z krizového řízení kanceláře hejtmana Ústeckého kraje, patří dobrovolní hasiči k oceňovaným a uznávaným členům integrovaného záchranného systému. Ústecký kraj si jejich práce váží a snaží se neustále jim zlepšovat podmínky k práci, a to včetně darů techniky a vybavení. Jiří Čermák také tlumočil všem přítomným pozdrav a poděkování hejtmana Oldřicha Bubeníčka.

Bohušovický sněm přijal zaměření činnosti na období let 2015 – 2020. Dominuje v něm vedle ochrany majetku a životů obyvatelstva vyhledávání nejzkušenějších členů pro Jednotky sborů dobrovolných hasičů nebo práce s mládeží, například při plnění úkolů celostátní hry Plamen. Důležitým úkolem více než deseti tisíc členů Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska v Ústeckém kraji je rovněž preventivně výchovná práce mezi obyvatelstvem a v podnicích a také hasičský sport. Díky němu se zvyšuje odborná a fyzická připravenost hasičů na úkoly v rámci integrovaného záchranného systému.

V průběhu rokování hasičů předal Jiří Čermák dar Ústeckého kraje dvěma okresním sdružením. Za teplické sdružení HČMS převzala stříkačku Tohatsu starostka Viera Nejedlá, za Ústí n. L. starosta Tomáš Mikšovský. Obě motorové stříkačky Tohatsu VE1500 přišly kraj na 496 tisíc korun. Jsou lehce přenosné i v terénu (pouze 107 kg) a výkonné (až 2050 litrů vody za minutu). Mají automatickou vývěvu a elektronické vstřikování. Během bohušovického sněmu byli odměněni drobnými dárky i tři představitelé Svazu dobrovolných hasičů Polské republiky z Lubušského vojvodství, s nímž naše krajské sdružení úzce spolupracuje.

Starostou Krajského Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Ústeckého kraje se po volbách stal na další pětileté období opět Jiří Henc a zvoleni byli i další funkcionáři sdružení a třináctičlenný výkonný výbor.

Připravilo OMK

1
Jednání dobrovolných hasičů v Bohušovicích nad Ohří (Radnice).

2
Jiří Henc a plk. Roman Vyskočil, ředitel Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje

(v pozadí vpravo) předávají dárky polským zástupcům Svazu dobrovolných hasičů Lubušského vojvodství.

 Zleva jsou na snímku W. Mackowicz, E. Fedko a P. Radny.

3
Dar od Ústeckého kraje převzala starostka HČMS v Teplicích V. Nejedlá.

Na snímku je spolu s J. Čermákem z Krajského úřadu ÚK.

5







 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 21.4.2015 / 21.4.2015 | Zveřejnit od-do: 21.4.2015-20.5.2018
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém