Orientační nabídka


 

Z jednání Rady Euroregionu Krušnohoří v Lounech

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
2
Do rekonstruovaného kulturního domu zvaného Zastávka připravil starosta Loun Radovan Šabata jednání Rady Euroregionu Krušnohoří. V pátek 27. února členové rady mohli při exkurzi obdivovat moderně a účelně vybavené prostory zařízení. Hostem jednání byli starosta Postoloprt Mgr. Zdeněk Pištora a starostka Brodce Graziella Mlýnková.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 2. března 2015

Rada se na svém lounském zasedání seznámila s vyřešením hraničního přechodu pro osobní automobily v Brandově, s přípravou Fondu malých projektů i s protesty saských občanských iniciativ proti znečišťování ovzduší v Krušnohoří. Rada považuje za vhodné setkání těchto iniciativ v komisi pro životní prostředí. Pokud z podnětu německé strany a Ústeckého kraje vznikne projektový záměr, byl by euroregion vhodným projektovým partnerem, ale nikoliv jeho vedoucím partnerem. 

 Vedoucí oddělení fondů a programů v Krajském úřadu Ústeckého kraje Ing. Pavel Hajšman seznámil přítomné s postupem přípravy nového česko-saského kooperačního programu. Velkým zklamáním pro všechny byla jeho informace, že se zahájením programu se počítá až možná v listopadu letošního roku. Protože Fond malých projektů Euroregionu Krušnohoří je jedním z velkých projektů v novém česko-saském kooperačním programu, může být zahájen teprve po schválení celého programu. Hrozí nebezpečí, že budou muset propouštět své zkušené zaměstnance a po zahájení programu shánět a zaučovat nové.

 

Rada poté podrobně připravila valnou hromadu, podrobně projednala výroční zprávu za rok 2014 a návrh rozpočtu na rok 2015. Valná hromada Euroregionu Krušnohoří se uskuteční 27. března v Mostě.

 

Připravil Mgr. František Bína, jednatel Euroregionu Krušnohoří

1
Z lounského zasedání rady EK.





 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 2.3.2015 / 2.3.2015 | Zveřejnit od-do: 2.3.2015-1.4.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém