Orientační nabídka


 

Z tradičního Dne záchranářů Ústeckého kraje

Den záchranářů ÚK
Už po několik let je Centrum bezpečné jízdy Polygon Most v areálu tamního Autodromu místem tradičního Dne záchranářů Ústeckého kraje. Letošní "den" byl v neděli 19. června.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 19. června 2011     

Letošní prezentace jednotlivých složek Integrovaného záchranného systému Ústeckého kraje a dalších organizací a sdružení v areálu mosteckého Autodromu byla plná techniky, obětavých lidí a také trochu nejistého počasí. Přesto se mezi zdravotnické záchranáře, profesionální i dobrovolné hasiče, policisty, vojáky, kynology i třeba k ukázkám práce saské policie nebo leteckých a vodních záchranářů přišly podívat stovky Mostečanů i návštěvníků z dalších oblastí kraje. Jeho hejtmanka Jana Vaňhová Den záchranářů oficiálně uvedla a hned začala předávat dary. Ty byly poděkováním za práci složek IZS při ochraně našich životů a majetků, a  to samozřejmě nejen při stále častěji se opakujících povodních. Symbolické šeky vždy na 2,2 milionu korun dostali pro nákup dalšího potřebného vybavení a techniky ředitelé Hasičského záchranného sboru, Krajského ředitelství Policie Ústeckého kraje a Zdravotnické záchranné služby. Zástupci 55 jednotek Sboru dobrovolných hasičů převzali 216 pracovních stejnokrojů v celkové sumě 243 tisíc korun. Před hlavním pódiem pak přišla na řadu požární technika. Hejtmanka tu předala představitelům deseti obcí Ústeckého kraje motorová kalová nebo plovoucí čerpadla (celkově  za 97 tisíc korun) a především motorové požární stříkačky Tohatsu VC85BS, přičemž hodnota každé z nich je téměř čtvrt milionu korun.  Mezi obdarovanými byly obce z celého kraje -z Litoměřicka (Vrbice a Polepy), Chomutovska (Strupčice), Lounska (Slavětín a Libočany), Mostecka (Obrnice), Děčínska (Benešov n. Pl.), Teplicka (Hostomice) a Ústecka (Malé Březno a Libouchec). Sumárně tedy Ústecký kraj věnoval svým „záchranářům“ jen tento den techniku a vybavení za  8,135 milionu korun. A největší dar přišel hned vzápětí: firma Net4Gas, která zajišťuje přes území našeho kraje přepravu zemního plynu do ČR i dál do západní Evropy a také tu občas při výstavě plynovodů (nyní např. Gazela) naruší krajinu, věnovala Hasičskému záchrannému sboru ÚK úplně nové požární vozidlo na podvozku Tatry 815 za osm milionů korun! Bude sloužit mosteckému územnímu odboru HZS, konkrétně profesionálním hasičům na stanovišti v Litvínově.   

   Součástí Dne záchranářů Ústeckého kraje 2011 byly také kvízové soutěže pro děti i dospělé o znalostech práce našich záchranářů, nechyběly  školy bezpečné jízdy,  hudební představení a řada dalších programových aktivit a atrakcí.

Připravil Mgr. Zbyněk Šebesta,

oddělení tiskových informací,

kancelář hejtmana Ústeckého kraje,

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 742, sebesta.z@kr-ustecky.cz,

www.kr-ustecky.cz

 

1

2
Den záchranářů zahájila hejtmanka Jana Vaňhová. Vlevo je její zástupce Pavel Kouda

3
Šeky na 2,2 mil. Kč převzali (zleva) za KŘ Policie Ústeckého kraje brig. generál Jiří Vorálek,

za HZS ÚK plk. Roman Vyskočil a za ZZS ÚK MUDr. Ilja Deyl

4
Předávání darů obcím našeho regionu

5

6
Ukázka nasazení policistů, zdravotníků a hasičů při simulované dopravné nehodě přilákala v jeden okamžit nejvíce diváků...

7

8

9

10

111
Hudební skupina Sortiment

12
Dárek od hejtmanky pro jednoho z dětských vítězů nedělního kvízu...

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 19.6.2011 / 19.6.2011 | Schváleno / Zrušeno: 19.6.2011 / 18.7.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém