Orientační nabídka


 

Z uhelných regionů k budoucnosti spravedlivé transformace

V4
Do Ústeckého kraje zavítali na dvoudenní expertní workshop zástupci uskupení V4, aby si zde vyměnili své zkušenosti v oblasti spravedlivé transformace uhelných regionů. Jejich první kroky vedly do Inovačního centra Ústeckého kraje, kde je přivítala radní Iva Dvořáková.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 10. října 2023

Akci pořádá Ministerstvo pro místní rozvoj v rámci českého předsednictví v uskupení V4. Workshop se zaměřuje na sdílení zkušeností členských států s novým nástrojem pro uhelné regiony. Na programu je prezentace vybraného strategického projektu v rámci daného regionu, diskuze k budoucnosti specifické podpory regionů v podobě Fondu pro spravedlivou transformaci i návštěva rekultivovaných území, například Radovesické výsypky u Bíliny.

V Ústeckém kraji přivítala představitele V4 radní pro oblast přípravy a realizace projektů Iva Dvořáková, která také přítomným představila příklady úspěšné revitalizace krajiny, proces transformace v regionu i projekt Transformačního centra Ústeckého kraje. „Krajské transformační centrum by mělo řešit hlavně čtyři základní pilíře: datové služby, revitalizaci území, podnikání a inovace a v neposlední řadě také energetiku. Jeho sídlo vznikne přestavbou bývalé střední školy v Ústí nad Labem. Tento projekt má tedy i přidanou hodnotu, a to regeneraci brownfieldu,“ vysvětlila Iva Dvořáková

1
V Ústeckém kraji probíhá expertní workshop Z uhelných regionů k budoucnosti spravedlivé transformace

2
Zástupce uskupení V4 přivítala v kraji radní Iva Dvořáková (třetí zleva)

3
Iva Dvořáková na akci hovořila o transformaci Ústeckého kraje

 
Zodpovídá: Ing. Karolína Druxová
Vytvořeno / změněno: 10.10.2023 / 10.10.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém