Orientační nabídka


 

Z Logopedické základní školy v Měcholupech odešel dlouholetý ředitel Bednář

Mgr. Alexandr Bednář působil ve funkci ředitele Logopedické základní školy v Měcholupech, kterou zřizuje Ústecký kraj, více než 31 let. Na pozici ředitele nastoupil v polovině dubna 1989 a v čele školy stál až do konce srpna letošního roku.
Tisková zpráva ze dne 3. září 2021
LZŠ Měcholupy
 

 
 

Během jeho působení se rozšířila kapacita školy z 13 žáků na 60. Spolu se svými kolegy vytvořil tým, který se věnuje vzdělávání žáků s poruchami řečové komunikace. Logopedická škola má vysoký odborný kredit nejen v rámci Ústeckého kraje, ale i v dalších krajích.

Ač již Bednář neřídí měcholupskou školu, stále se věnuje rozvoji školské logopedie. Spoluzaložil Asociaci logopedů ve školství, která zajišťuje vzdělávání pedagogické veřejnosti v oboru logopedie a vzdělávání logopedů a speciálních pedagogů ve školství ve specializačním studiu. V jejím čele stojí dodnes. Asociaci byla udělena akreditace MŠMT na další vzdělávací programy.

Je zároveň spoluautorem v projektu ÚK Podpora úspěšnosti ve vzdělávání v Ústeckém kraji - PROKOM a v projektu IKAP B2, kde spoluorganizuje podporu žákům z jiného sociokulturního prostředí a žákům se speciálně vzdělávacími potřebami. V rámci obou projektů bylo podpořeno 67 základních Ústeckého kraje.

Věříme, že i když jeho dráha ředitele školy končí, bude se ještě aktivně účastnit na rozpracovaných projektech a pracovních úkolech v logopedické koordinaci Ústeckého kraje a NPI Praha.

Velké díky mu patří za jeho pracovní nasazení a nadšení, se kterým práci ředitele logopedické základní školy vykonával. K poděkování se připojují ředitelé SPC ÚK, vedoucí SPC ÚK, metodici Projektu PPOKOM a IKAP B2.

 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 3.9.2021 / 3.9.2021 | Zveřejnit od: 3.9.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém