Orientační nabídka


 

Začal jubilejní Divadelní Děčín

1
Ve čtvrtek 5. května byla večer zahájena v Městském divadle Děčín jubilejní dvacátá soutěžní přehlídka amatérských činoherních a hudebních divadel České republiky.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 6. května 2011

Druhým jubileem je fakt, že popáté se koná právě v tomto městě pod názvem Divadelní Děčín 2011. Ve dvou částech, od 5.-8. 5. a potom od 12. do 15. května, se veřejnosti představí šestnáct  neprofesionálních divadel a souborů z celé země a samozřejmě také z Ústeckého kraje. Ty nejlepší potom dostanou možnost ukázat své umění na tradičním Jiráskově Hronovu.

   Slavnostního zahájení 5. ročníku Divadelního Děčína se zúčastnila také Jana Ryšánková, radní Ústeckého kraje pro oblast kultury (na snímku dole). Ocenila organizátory festivalu a připomněla, že děčínské divadelní fórum patří k prestižním uměleckým a kulturním akcím našeho regionu. Jak nám Jana Ryšánková řekla, i proto letos obdržel Divadelní Děčín stotisícovou dotaci, tak jako mnozí další organizátoři kulturních akcí, především těch s nadregionálním významem.Přehlídku organizačně zajišťují Městské divadlo Děčín spolu s Národním informačním a poradenským střediskem pro kulturu (ARTAMA), podpořily ji také město Děčín, Ministerstvo kultury ČR a další partneři a sponzoři. Také díky jim se za symbolické padesátikorunové vstupné může děčínská veřejnost seznámit s divadelními trendy amatérského divadla současnosti v provedení kvalitních souborů. Po každém ze šestnácti představení bude následovat  diskusní fórum za účasti tvůrců inscenace i poroty. Součástí doprovodných akcí dvacáté české přehlídky amatérských divadelníků je výstava scénografky Ireny Marečkové. 

J.Ryšánková

  

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 6.5.2011 / 6.5.2011 | Schváleno / Zrušeno: 6.5.2011 / 5.6.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém